Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 18.11.2009, 23:34:28
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Ba chiar spune! Prin acel sinod s-a renutat definitiv la vechile practici iudaice, la Legea Vechiului Testament(o erezie a unei parti a crestinilor de origine iudaica si a adventistilor) si implicit si la tinerea sambetei care facea parte din Lege.
Păi nu spune. Ai găsit vreo specificare la sabat în acel sinod? Nu mă lua cu generalizări, eu te-am întrebat de sabat, nu de "Legea vechiului Testament". La acel sinod nu s-a pus în discuție niciuna din cele 10 porunci, sau ai tu alte informații?

Citat:
Aceleasi proportii cu schimbarea poruncii de a-ti iubi aproapele in a-ti iubi atat aproapele cat si dusmanul, si lista poate continua.....
Această poruncă a rămas neschimbată și în VT și în NT.

Citat:
Disensiuni provoaca modificarea unei iote atunci cand aceasta este facuta de un om! Nu provoaca disensiuni atunici cand este modificata de Insusi Dumnezeu Fiul prin cuvant si fapta!
Schimbarea sâmbetei în duminică a fost făcută de om (sub pretextul învierii). Te învârți în același cerc, deoarece Hristos n-a poruncit niciodată abandonarea sîmbetei sau celebrarea duminicii. Nici pînă la cruce, nici 40 de zile după acel moment.