View Single Post
Vechi 18.11.2009, 23:38:11
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
eu optez pentru neidolatrizarea bibliei..
Atunci la ce o mai predai? Cu titlu informativ? Daca o predai cu titlu informativ, de ce nu predai si alte carti "sfinte" in acelasi fel?

Introducerea religiei in scoli nu are nimic de a face cu "trezirea" spirituala a neamului. Treaba e foarte simpla: BOR are o problema in numarul imens de absolventi de teologie care ies din seminarii in fiecare an, si nu poate sa le faca biserici la toti ( cu toate ca eforturi se fac din greu, pe peste tot in tara, pe orice petec de pamant ramas). Asa ca, prin introducerea religiei in scoli, s-a rezolvat, sunt toti profesori si au un salariu caldut, platit de stat.

Se gandesc si la viitor baietii din BOR. In Europa, mai toate bisericile pierd enoriasi, pentru ca lumea incepe sa isi dea seama ca merge si fara religie si mai ales fara cotizatii la popi si biserici. Si ca sa isi asigure platitori de inmormantari/nunti/pomelnice pentru nepotii popilor din prezent, marjeaza pe indoctrinare de la o varsta frageda, atunci cand copii nu au nici un pic de gandire critica, pentru ca abilitatea in sine nu e dezvoltata inca.

Pe de alta parte, politicienii nostri verticali nu stiu ce sa mai faca pentru un vot, asa ca nu au coloana vertebrala sa le zica baietilor de la BOR sa isi faca scoli, si cei care vor religie pentru copiii lor, sa ii duca acolo de manuta, duminica.

Uite de-asta avem religie in scoli. Stiu, cinic, dar adevarat.
Reply With Quote