Citat:
Īn prealabil postat de Maranatha
Omule ,hai sa te intreb si eu ceva?
Cu ce te ajuta sa crezi ca totul e doar un accident ,si viata asta nu are nici o speranta in ceva mai bun?
|
Unde am spus eu ca nu viata nu are nici o speranta in ceva mai bun? Din contra, am spus ca, chiar daca omul e dobitoc si distruge planeta, viata nu va disparea asa de usor. Viata nu e numai omul.
Citat:
Ce rost are sa existam?
|
Nici unul prestabilit. Ne alegem noi rostul. Nu e frumos?
Citat:
Cum a aparut gindul? -multi filozofi se incurca aici
|
Filozofii, asa cum si marii revelatori, stind numai in cur si gindind, nu vor putea sa ii dea de capat. E nevoie de cercetare stiintifica. Care ne arata ca gindul (banuiesc ca vroiai sa spui constiinta) apare treptat, ca nu are o existenta de sine statatoare si ca face parte integranta din noi.
Citat:
ca sa apara ceva coerent, functional,intr-un spatiu al hazardului fara o gindire un proiect cum iti explici tu atunci ca a aparut viata ? asa din prostie?
|
Pentru ca, repet, universul nostru nu e un spatiu al hazardului total. Exista niste legi clare ce guverneaza universul nostru, dar ele sint mult mai simple, mai elementare, decit cea a necesitatii aparitiei vietii.
Citat:
si de ce nu dispare viata dupa un minut sa zicem?
|
pentru ca aceleasi legi, reguli, care au dus la aparitia vietii, ramin valabile in continuare si avem motive sa credem ca vor ramine asa si mai departe
Citat:
ce o fi fost in capul lui Isaac Newton sa caute raspunsuri la Apocalipsa 40de ani din viata.
|
nu stiu, eu consider ca fiecare are dreptul sa aibe pasaricile lui
Citat:
Stii tu, ca educatia crestina a ajutat la inaltarea stiintei unde este acum? prin modelele de gindire. Aaa,ca au mai existat si farisei ignoranti e una si de asta nu am suferit eu bisericile si religiile.Dar ia de studiaza marile personalitati ale omenirii si vezi ce educatie au avut .
si mai vorbim.
|
mai vorbim. ma documentez si mai vorbim