View Single Post
Vechi 19.11.2009, 12:52:46
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Maranatha nu ai dreptate,exista pasaje biblice in care Locuinta mortilor nu are sensul de mormant pur si simplu.Acum am vazut ca tricesimusseptimus a admis asta si le-a catologat "basme evreiesti".Ele exista totusi,iar Isus nu le neaga ci le intareste printr-o pilda.Nu inteleg de ce nu le neaga,daca sunt "basme".Eu inca mai astept explicatii de la tine sau tricesimusseptimus,cu privire la versetele din :
Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în INIMA PAMANTULUI.
Efeseni 4:9 Și acest: "S-a suit", ce înseamnă decât că înainte Se pogorâse în PARTILE MAI DE JOS ale pământului?
La ce se referea Matei si Pavel aici,daca nu la Locuinta mortilor?Cum va explicati lucrurile?
Explicatia ta cu privire la invierea celor nedrepti nu este credibila.Am mai discutat despre ea,am mai adus explicatii,as plictisi daca le mai repet.Pai fiindca exista o moarte "a doua",inseamna ca e diferita de prima,e logic aceasta.Oare sentinta se da inainte de judecata?Dar voi spuneti ca ei vor muri a doua oara la fel ca prima data,atat trup,duh si suflet.Pai daca e asa,atunci de ce au mai inviat?Doar ca sa li se spuna ca merita sa moara pentru pacatele lor?Cine invie un om,doar ca sa il omoare din nou?
Nu,pentru ca pedeapsa lor este vesnica,nu este disparitia lor pentru totdeauna,si biblia de fapt asa spune.Iar cand au murit ei au murit,doar trupesc.In biblie nu veti gasi nicaieri ca sufletul in sensul in care il intelegem noi moare,duhul tu insuti ai spus "ca se intoarce la Dumnezeu care l-a dat",deci nu moare.
Ai spus:"Logic ,pt ca e doar o clipa pt cel mort. Principiul vietii e doar la Dumnezeu nu la creaturi. Cum ar putea trai in continuare ceva pacatos?La asta cum raspunzi?"
Ce bine ar fi daca ai aduce argumente biblice la ce spui,dar se pare ca ele nu exista.Ceva pacatos nu poate "trai in continuare",si cand traieste fizic un pacatos,biblia vorbeste despre el ca "este mort in pacate",dar el vedem ca traieste,insa moartea are un alt sens,nici biblia nu spune ca vor muri in sensul in care vreti voi sa aratati,ci se vorbeste despre o moarte vesnica.Pentru Dumnezeu cineva poate fi considerat mort chiar daca el este in viata.Asa si aici,oare "chinul vesnic" se mai cheama viata?Nu ,ci este precum o moarte continua.Pentru ca biblia spune ca oamenii vor fi judecati dupa faptele pe care le-au facut in trup.Acum ma intreb eu:cum vor fi judecati astfel,daca toti vor disparea pentru totdeauna cum spui tu,indiferent daca unul a avut un singur pacat,iar altii mii si mii?Oare este asta o judecata dreapta?In lumea noastra cine fura o paine este condamnat asemeni unui criminal in serie?Nu,pentru ca nu este drept.Asa si aici,privind din perspectiva vesnica,oricat de pueril ar suna,s-ar putea vorbi despre chinuri mai mari sau mai mici,dar vesnice.Pentru ca spune Ioan:
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.
Deci este clar aici,si nu uita ca "fiara si proorocul mincinos"vor fi oameni.
Daca tu nu atribui acest sens mortii vesnice,atunci "vietii vesnice" ce sens ii atribui?

Last edited by Totpeetor; 19.11.2009 at 12:57:42.