View Single Post
Vechi 19.11.2009, 17:17:16
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Danut 7,nu te ispitesc deloc.Daca ne gandim cine este ispititorul,m-as simti jignit de ceea ce imi spui:).
Oare Ioan l-a ispitit pe Isus cand i-a spus lui Isus acele lucruri?Si nici nu iti cer sa te pui in locul lui Isus.Chiar daca incercam asta nu vom reusi niciodata,pentru ca El este Fiul Lui Dumnezeu :).
Vad ca ti-e greu sa raspunzi la aceasta intrebare.De ce sa iti fie greu pentru ca nu iti cer nimic sa spui ce este in afara scripturii,si deci nu te ispitesc?Oricum ma bucur de ceea ce mi-ai spus:
"Biserica e numai una, un singur Trup, o singura chemare.In aceasta masura se poate mantui cineva care nu e ortodox".
Sa stii ca din punct de vedere biblic,ai dreptate,se pot mantui si cei care nu sunt de religie ortodoxa,deci nu numai "religia ortodoxa este mantuitoare".
13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.

14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află.

In primul rand nu numai religia sau credinta conteaza in contextul mantuirii.Ci ambele trebuie sa conlucreze impreuna.Nu numai din credinta se indrepteaza omul ci si prin fapte.Asadar mantuirea este influentata de mai multi factori , iar cel mai important este credinta in Iisus Hristos prin care suntem impacati cu Dumnezeu.Nu va sta la un loc cel bun cu cel rau.Caci Dumnezeu e un Dumnezeu drept,milostiv si bun,dar nici cei care nu sunt din Adevar si stau impotriva Adevarului si a Duhului Sfant, nu se pot mantui.Iisus Hristos a zis: "Eu sunt Calea,Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine".Fara Cale, nu exista mergere,pasuire, fara pasuire nu exista Adevar, iar fara Adevar nu este Viata.Asadar oricine este din adevar se incorporeaza in Biserica lui Hristos cea de sus.Iar Biserica lui Hristos cea vazuta, Imparatia Cerurilor pe pamant este Biserica Ortodoxa.Biserica este condusa de insusi Hristos care este capul Bisericii.Biserica a fost intemeiata insusi de Hristos prin intruparea si prin jertfa Sa.Biserica reprezinta trupul tainic al lui Hristos, este si Dumnezeu-om,si insusi chipul lui Dumnezeu.La fel este si Biserica cereasca si pamanteasca.Biserica cereasca reprezinta Biserica biruitoare,cei care au biruit,iar Biserica pamanteasca reprezinta biserica luptatoare."Aceasta vie Tatal a sadit-o,Fiul a intarit-o si Duhul Sfant a sfintit-o".Duhul Sfant este Sfintitorul Bisericii.El este prezent in Biserica si El sta la baza marturiei Bisericii.Prin Duhul Sfant, apa botezului devine sfanta, painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele lui Hristos,mirul si untdelemnul devin sfinte, s.a.m.d.Acestea se intampla prin succesiunea apostolica, transmiterea harului si Duhului Sfant direct de la apostoli prin punerea mainilor.Caci lor le-au fost date cheile Imparatiei Cerurilor,puterea de a lega si a dezlega,de a ierta pacate si pe ei a fost zidita Biserica,care are ca piatra de temelie pe Hristos.

33. Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii.
34. Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta.
35. Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.

53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.

60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?
61. Iar Iisus, știind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă smintește aceasta?
62. Dacă veți vedea pe Fiul Omului, suindu-Se acolo unde era mai înainte?
63. Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață.
64. Dar sunt unii dintre voi care nu cred. Căci Iisus știa de la început cine sunt cei ce nu cred și cine este cel care Îl va vinde.
65. Și zicea: De aceea am spus vouă că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-i este dat de la Tatăl.
66. Și de atunci mulți dintre ucenicii Săi s-au dus înapoi și nu mai umblau cu El.
67. Deci a zis Iisus celor doisprezece: Nu vreți și voi să vă duceți?
68. Simon Petru I-a răspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieții celei veșnice.
69. Și noi am crezut și am cunoscut că Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu.
Reply With Quote