View Single Post
Vechi 19.11.2009, 18:14:17
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit @ GeorgeS: f bine punctat!

Un mesaj excelent!
1. Cred ca putini inteleg profunzimea raului pe care-l aduce stiinta in constiinta umana: RELATIVIZAREA ADEVARULUI!
Din pacate am intalnit si crestini ortodocsi care cred in "adevaruri", nu in Adevar! Chiar si pe acest forum.

Si eu am fost din cei care au crezut in adevarul relativ (pana mi-a cazut in mana cartea lui Pavel Florenski: Stalpul si Temelia Adevarului, care m-a facut sa ma intreb de ce nu cred intr-un Adevar, de ce am trait crezand ca exista doar adevaruri "potrivite" diferitelor persoane sau diferitelor situatii.. am crezut ca adevarul este valabil intr-o situatie si nu in alta..etc.
Adevarul este intotdeauna acelasi in spatiu si timp!)
Cred ca daca oamenii ar fi constienti ca adevarul nu depinde de nivelul cunostintelor stiintifice (ca sa zic asa) ci exista separat, independent, este unic si unitar.. atunci pana la a intelege ca Adevarul este o Persoana, distanta nu ar fi foarte mare.

2. Eu nu pot sa am respect fata de stiinta daca nu raspunde la singura intrebare esentiala: CINE SUNT EU?
Pai daca nu raspunde la intrebarea de mai sus, cum pot astepta sa-mi spuna stiinta ce este bine si ce este rau pt mine?

Cine chiar vrea sa stie in ce directie a luat-o stiinta azi, va fi fff uimit, socat, dezamagit. Eu nu am citit decat despre medicamente, alimentatie, medicina.. si mi-este sila.

GeorgeS, ai tot materialul? Link?

Last edited by anna21; 19.11.2009 at 18:16:36.
Reply With Quote