View Single Post
Vechi 19.11.2009, 18:45:03
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laialy Vezi mesajul

M-am convins ca dumneavoastra nu vreti sa purtati un dialog pentru a va imbogati cultura generala despre islam..ci..scopul dumneavoastra este sa denigrati.Ati adunat cateva hadith-uri incercand sa demonstrati ca Islam=razboi sfant.In primul rand...cititi ce am spus mai sus"E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religia".Nu am negat ca jihad poate insemna si lupta dar imi mentin afirmatia ca jihad inseamna si efort,si straduinta.Ce vi se pare atat de anormal sa iti aperi religia din care faci parte?
Nu am adunat câteva hadituri. E vorba de un capitol din colectia principala de hadituri autentice - Bukhari, capitol continând aproape 300 hadituri care vorbesc despre razboiul pentru cauza lui allah, adica razboiul de raspândire prin lupta a islamului, prin cucerirea nemusulmanilor si fortarea lor la convertire. Cuvântul arab utilizat pentru acest razboi e jihad în acel capitol si în toate sursele islamice.

Am citat doar câteva hadituri din acel capitol fiindca spatiul nu-mi permitea sa le citez pe toate. Si nu e singura sursa pentru conceptul de razboi "sfânt" al musulmanilor, si în Sahih Muslim si în Abu Dawud, celelalte doua colectii de hadituri autentice precum si în alte colectii sunt sunt sute, poate mii de referiri asemanatoare. De asemeni curanul vorbeste de prigonirea nemusulmanilor pentru a-i forta la converitre.

E drept ca în limba araba jihad însemna efort dar în istoria si traditia islamica folosirea cuvântului jihad nu se refera la schimbarea morala a musulmanilor sau la fapte pasnice (rugaciune, zeciuiala etc) ci exclusiv la razboi. Cititi haditurile de mai sus în care mohamed face distinctia între razboiul sfânt si acele fapte pasnice.

Dar în secolul 20 teoreticienii legii islamice au început, din motive de jena, sa pretinda ca termnul jihad se refera la straduinta pentru schimbarea personala, ceea ce e complet fals.

...........

Ca acelasi curan vorbeste si despre îngaduinta fata de musulmani asta e din pricina ca mohamed era un mincinos si nu-si mentinea învataturile initiale ci le schimba.

Pentru cei care nu stiu, curanul e alcatuit din doua categorii de sura/capitole, cele scrise la meca si cele scrise la medina. Ele nu sunt în ordine ci sunt amestecate în curan fiindca surele sunt dispuse nu în ordinea cronologica a scrierii lor ci în ordinea lungimii.

Surele compuse la meca dateaza din perioada când mahomed era urmat de putini arabi si încerca cu învataturi blânde sa-si atraga urmatori. Surele compuse la medina dateaza din perioada când mohamed devenise seful unei puternice bande de tâlhari care traia din jaful caravanelor si al triburilor de evrei si pagâni dn Arabia. Pentru a-si justifica jafurile din punct de vedere religios mohamed pretindea ca acei evrei si pagâni l-au tradat sau nu se supun noii religii.

Citat:
Cum se face ca am prieteni din mai toate religiile si totusi ne intelegem si ne respectam?Oare nu tine si de cat de"open-minded" este o persoana?
Dialogul intre un crestin si un musulman ar fi mult mai frumos daca am lasa la o parte mandria si orgoliile..daca am dori sa ne cunoastem reciproc fara a aduce acuzatii nefondate sau rautacioase.
Daca de exemplu ati fi lasat agresivitatatea la o parte si ati fi cerut unui musulman sa ve explice cum sta treaba cu pasajele acelea din Quran enuntate de dumneavoastra poate ati fi inteles si semnificatia lor.Dar..bineinteles..cum intentia dvs este sa vedeti totul intr-o lumina negativa..e suficient sa adunati cateva hadith-uri care contin termenul"jihad" sau cateva versete din Quran ce vorbesc despre lupta si in felul acesta sa trageti propriile concluzii fara a intelege in ce context au fost relevate versetele respective,ce inseamna exact..
islamul e inventia lui mahomed, o reactie si negare a crestinismului, a dogmei Sfintei Tremi, divinitatii Mântuitorului, înlocuirea cu niste povesti stupide si false despre despre Maica Domnului, Mântuitorul si personaje ale VT. Nu are un crestin de ce sa întrebe pe cei ce urmeaza aceste minciuni, nu ai ce afla de la un eretic si mincinos. Discutiile cu astfel de oameni sunt utile doar în masura în care el poate fi adus la a-si recunoae ratacirea. Pentru a cunoaste islamul exista sursele lui, la dispozitie si pe internet. Oricine le poate studia, inclusiv musulmanii care în marea majoritate nu stiu mai nimic despre islam.

Last edited by Traditie1; 19.11.2009 at 18:50:28.