View Single Post
Vechi 19.11.2009, 19:05:56
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

AndruscaCIM,si tu vad ca faci confuzie intre penticostali si charismatici.Charismaticii se manifesta cum spui tu.Personal nu sunt de acord cu astfel de manifestari,dar asta nu are importanta.In cazul lor sunt rezervat,nu stiu ce sa zic,nu cunosc nici o persoana charismatica si nu am fost niciodata intr-o biserca a lor,de aceea nu vreau sa fac afirmatii nefondate sau pripite.
Noi aici vorbim mai ales de penticostalii obisnuiti,(mai ales eu,pentru ca ii cunosc foarte bine).
In ceea ce priveste intrebarile tale:"Dar se intelege ce spun acesti oameni cand vorbesc in " limbi", e un dar care ajuta la propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu, sau dimpotriva..."
Iti pot spune ca in bisericile penticostale cand au loc asemenea vorbiri in limbi,automat ele sunt talmacite de o alta persoana care are "darul talmacirii",cum spune si biblia.
Si in ceea ce priveste:"dar ascultandu-l pe Pastor cum predica,constatam ca se transforma realmente; ragusea, isi pierdea vocea treptat, ragea chiar, devenea violent".Poate ti se parea in ceea ce priveste violenta sau timbrul vocii("ragea chiar":),dar asta depinde de temperamentul fiecarei persoane.
In ceea ce priveste intrebarea topicului,am mai spus la inceput ca noi cel mai bine este sa vedem,sa analizam felul de vietuire al oamenilor despre care vorbim aici ca sa tragem apoi concluziile,daca sunt oameni ai lui Dumnezeu sau daca ceea ce fac ei este de la Dumnezeu sau nu.Nu trebuie sa fim partinitori si sa afirmam lucruri pe care nu le stim.Trebuie sa fim corecti.Am mai spus aceste lucruri, dar repet ca e simplu de vazut daca ceea ce fac penticostalii "e de la Dumnezeu",prin felul in care traiesc.Daca ei implinesc Scriptura atunci nu are cum ca ceea in care cred ei sa nu fie de la Dumnezeu,pentru ca spune Isus:
Matei 7:18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
De asemenea Isus mai afirma:
Marcu 3:24 Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui.
In ceea ce priveste topicul" Combaterea Evolutionismului",multumesc pentru aprecieri.Incerc si eu in limitele de care dispun sa arat veridicitatea scripturii,lovita atat de mult in aceste vremuri de curente sau idei,cum este si teoria evolutionista.Nu imi propun ca altii sa devina "fanii replicilor" mele,ci "fanii" versetelor scripturii(daca imi este ingaduit sa ma exprim astfel) si buni slujitori ai lui Dumnezeu.Oricum nici efortul tau nu este de prisos si te apreciez pentru asta.