View Single Post
Vechi 23.02.2007, 23:27:20
cristinamarc cristinamarc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annamarria
Parerea mea este ca Biserica noastra ortodoxa se ocupa ffffffffffoooarte putin de tineri. Nici nu va imaginati cate cateheze si cate actiuni fac catolicii cu tinerii. Daca voi credeti ca sunt eretici sau nu, nu conteaza,ca ne intrec in ravna de 10 000 de ori. Nici nu va imaginati ce frustrata sunt ca nu se ocupa preotii nostri de tineri mai indeaproape. Impresia mea de simpla credincioasa este ca preotii sunt undeva acolo intr-o zare indepartata, inaccesibili, nici nu stii cum sa ajungi la ei. Catolicii nu sunt deloc asa. Au grupuri de care se ocupa cate un preot, care le este indrumator spiritual. Poarta discutii cu ei, fac rugaciuni, fac voluntariat, sunt ACTIVI, si nu sunt lasati de capul lor imprastiati. Inainte de casatorie cuplurile la ei fac o pregatire speciala. oricat ati vrea sa aruncati in noroi spre ei, avem ce invata de la ei in privinta asta.
buna seara.biserica ortodoxa se "ocupa" la fel de toata lumea,daca vrei sa pastrezi cuvantul asta.Intr-adevar, cam cati tineri auzim vorbind despre religie si nu despre "net" sau "mes"?Dar nu cred,sincer,ca ar fi vorba de vreo vina,asa zicand,a Bisericii.Pentru ca sunt cam de-o seama cu multi dintre ei,pot sa spun cu siguroanta ca apropierea sau departarea sunt o masura a spiritului in care tinerii incep sa fie educati,o marturie a mediului in care cresc si in care suntem nevoiti sa facem fata cu totii.Slujbele foarte "populare" specific catolice nu cred ca reprezinta propriu-zis o metoda de apropire.Cu tot respectul,consider ca rolul preotului este de carmuitor spiritual si nu lider de grup.M-as bucura sa vad ca sunt tinerii cei care iau initiative in privinta asta
Reply With Quote