View Single Post
Vechi 19.11.2009, 20:52:00
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie
Eu unul am cumparat, de curand, o carte a domnului Lucian Cristescu, dupa ce am urmarit prezentarea facuta de catre un preot ortodox, cu mintea destupata

Ce inseamnă cu mintea destupată domnule Vasalie/Litanu/Vasinec ? Adică să va acceptăm ereziile și ratăcirile?

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea
Am zis ca nu stiu sigur unde am citit,dar probabil in carti cu pilde.Chiar daca ar fi apocrif,asta arata ca se dadeau daruri celor morti.Dar nu e apocrif.Sfintii Parinti au spus ce e apocrif si ce nu si vine un singur om(Luther) si se uita el asa la Biblie si se gandeste:"hm,parca asta nu prea pare o carte buna"...e absurd.Cu ce autoritate si cu ce argumente?

Stai liniștită, nu trebuie să îi dai sectantului referința exactă. Oricum nu îl interesează asta. Pe el il interesează doar polemica. Orice, dar să scrie.

Mai presus de toate este să încerci să cunoști substratul acelui citat și ceea ce îți rămâne in minte.

2 Cor. 3.6 "Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. "

P.S. Iar apocrif este ceea ce spune Biserica lui Hristos că este, nu ceea ce il învață pe el la secta lui, veche cu un pic mai mult de un secol.