View Single Post
Vechi 19.11.2009, 21:56:09
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
intre moartea trupeasca si inviere,sufletul mai continua sa existe fie in Locuinta mortilor,care seamana cu iadul,dar nu este,fie in "Sanul lui Avraam",un loc de odihna.
Dacă după deces, sufletul merge în locul de chin "care seamănă cu iadul, dar nu este" ori în sânul lui Avraam care seamănă cu Raiul-dar nu este; mă întreb ce rost mai are învierea drepților și apoi învierea nedrepților din moment ce aceștia și-au primit deja răsplata respectiv pedeapsa?
Ce sens mai are revenirea lui Hristos dacă drepții au mers deja la El, ce sens mai are învierea dacă ei sunt vii? Toate adevărurile biblice legate de mântuire sunt date peste cap, doar din pricina acestei nefericite idei străine pătrunsă în creștinism!

Citat:
Isus a zis:
"Ioan 11:25 Isus i-a zis: "Eu sunt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
Ioan 11:26 Și oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?"
Cuvintele acestea le-a rostit Iisus Martei înainte de a merge la mormântul lui Lazăr și înainte de a-l învia. Pun întrebarea: la acel moment, Lazăr era mort sau trăia?
Scena aceasta este o demonstrație la scară mică a ce se va întâmpla la revenirea lui Hristos când îi va învia pe cei ce au crezut în El. Aceia, "chiar dacă ar fi murit"- și cu siguranță vor fi fost morți, vor trăi- pentru că vor fi înviați. Lucrurile sunt atât de simple când ni le explică Hristos, nu înțeleg ce treabă au avut teologii să le complice...

Hristos explică familiei îndoliate că Lazăr doarme, aceștia nu înțeleg și le spune pe șleau: "Lazăr a murit". Cât de absurdă pare scena, de parcă familia nu știa că Lazăr a murit! Au plâns atâta lângă trupul lui inert... Cuvintele acestea au fost spuse parcă anume pentru altcineva...
Înțeleg că unii ar fi dorit ca Iisus să spună: "Sufletul lui Lazăr trăiește, va pleca imediat spre sânul lui Avraam! Puneți apă la streașină că tare-i mai este sete, faceți parastase așa cum se cade, rugați-vă să treacă cu bine de vămi..." Nimic din toate acestea! Lazăr e mort și va învia doar la ziua de apoi! Teologia aceasta simplă o știe și Marta și Iisus n-o contrazice, așa este!

Citat:
Daca acum ar invia cineva din morti si ar spune ca dincolo exista ceva si trebuie sa avem grija cum traim,tu l-ai crede?Sper sa nu te incadrezi in categoria despre care vorbea si Avraam: "nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți."
Daca stai si te gandesti obiectiv,trebuie sa admiti ca "dincolo mai exista totusi ceva".Chiar nu poti sa dai la o parte orice prejudecati si sa gandesti macar pentru putine clipe obiectiv?
Poate ai observat deja, eu sunt ceva mai precaut cu privire la fenomenele paranormale (am exclus din start toate cazurile de moarte clinică, nu mă interesează fenomenele spiritiste, nu cred în viața din timpul morții și nici în conștiența înainte de înviere). Cred că m-aș încadra în categoria celor ce consultă pe "Moise și prooroci" (AKA Biblia). Eu nu am nevoie de semne și minuni ca să cred. Și nu uita: Satana e capabil să facă semne și minuni. Celor ce cred în spiritele celor morți, asta le va da! Asta i-a dat și lui Saul, iar viața lui n-a fost prea roză după momentul acela...