149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim(III)
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (urmare)
CN:... doream să avem ceva special, să zic : Da, noi suntem din România, sunt român...
MIH: Dacă... dacă ar fi fost Franța, lumea s-ar fi întrebat “De ce Franța, și nu Italia”, și... sau de ceee...România și nu Germania, Spania și... sau așa mai departe. Pentru că aicea a început totul ( Notă: O axiomă pe care o întâlnim și la pucioși, care afirmă sus și tare – deși fără nici o dovadă, cât de mică – faptul că România este primul pământ ieșit din ape la facerea lumii și, de asemenea, aceeași Românie – cu altă pălărie, desigur! – este primul pământ ieșit de sub ape după potopul din vremea lui Noe) și aicea va fi un sfârșit( Notă: din nou o coincidență : și pucioșii reclamă același lucru, că Sfârșitul Lumii se va declanșa de pe pământul României, unde cei aleși – tot ei, desigur! – vor fi răpiți în nori, ca să nu-l privească cu ochii)... al răului și un început al binelui. Deci, Paradisul pe Pământ, cum s-a profețit și cum... sperăm să fie, întâi în inima noastră și apoi în exterior, să-l putem aduce.
CN: Și ce relații ai cu Biserica în ... momentul ăsta? E o întrebare firească... pomeneam mai devreme de credința românilor... merg laa... mănăstire, se închină...
MIH: Foarte bine!da...
CN: ... se roagă... spun așa, dacă... Mesia e într-adevăr aici în România – tu ești Mesia, da? – de ce nu... o relație cu Biserica, nu știu, un dialog cu Biserica, o reformare în primul rând a Bisericii, să spunem...
MIH: Reforma trebuie să vină din interior... nu din exterior. ( Notă: Mihăilă-Messia-MIH profită de faptul că i s-au propus două subiecte și se axează doar pe al doilea, cel cu reforma, “uitând” să spună ce relație are cu Biserica oficială) Și reforma în primul rând trebuie să vină din interiorul fiecăruia. Deci fiecare preot, fiecare teolog, trebuie să se întoarcă cu trup și suflet la Dumnezeu, ( Notă: Aceeași angoasă o reîntâlnim și la pucioși: Biserica nu mai corespunde cerințelor, ea trebuie reformată din temelii și din interior, prin întoarcerea preoților la Dumnezeu) nu să facă asta ca pe un serviciu, ca pe ceva care trebuie, ci... ăă... ci, ci benevol, din tot sufletul... adicăăă... să o facă... simplu, sincer și cu credință din inimă, și dacă fiecare preot va cere să, să se revină la mesajul lui Hristos din Biblie, la mesajul biblic, și la mesajul profeților, ăăă... în cartea Mea am dat detalii despre aceste lucruri, da? ( Notă: Acest șarlatan paranoic își continuă cu sârg campania de propagandă a Cărții lui autobiografice, începută în emisiunea precedentă) atunci se va face din interiorul Bisericii... creștine... o reformă... și trebuie să găsim, de fapt toate religiile trebuie să găsească acele puncte, de uniune, nu ceea ce le dezbină. Și...
CN: Hai s-o luăm altfel. Sunt preoți...
MIH: Dumnezeu este unul singur: conștiința divină. ( Notă: Ca și în alte rânduri, acest șarlatan cu aere de teolog cosmopolit se demască a nu fi creștin adevărat. Aici el neagă caracterul personal al lui Dumnezeu afirmând că Dumnezeu este conștiință, este idee, nu Persoană întreită)
CN: Sunt preoți care sunt de acord și spun “Da!”
MIH: Da, sunt dar nu au curaj...
CN: Noi care...
MIH: ... nu au curaj să o... să o afirme public pentru că ar fi dați afară...
CN: Bine, nu vorbesc aici de o declarație publică...
MIH: ... ar fi dați afară fără d... din toate bisericile...
CN: ...eu nu vorbesc de o declarație publică, vorbesc pur și simplu de o recunoaștere așa, nu știu, în particular, care vin și spun “Da, suntem conștienți că trebuie să ne ridicăm nivelul spiritual. Venim să Te întrebăm...” nu știu... ceva...
MIH: Eu nu am nevoie de recunoașterea nimănui. ( Notă: O afirmație pe care cât de curând o va contrazice, pretinzând exact contrarul) Biserica are nevoie de recunoașterea Mea, și Biserica are nevoie de recunoașterea adevărului și a faptului că există reîncarnare. Dacă nu, toate religiile or să dispară ( Notă: Chiar toate vor dispărea? chiar și cele care deja recunosc reîncarnarea?) în momentul care Elohimii vor... veni cu navele. Da? și va fi un moment șocant, ( Notă: E șocant în primul rând să auzim acum asemenea aberații) dar va fi din păcate prea târziu ca adevărul să fie recunoscut, adevărul că există extratereștri și că sunt unii buni și unii răi, bineînțeles, adevărul că există reîncarnare, adevărul că Dumnezeu dă șanse de mântuire fiecărui om, și conștiința asta divină și conștiința hristică nu are preferințe. Absolut orice om poate să devină asemenea unui sfânt, din vechime, sau din prezent, pentru că avem sfinții noștri moderni, orice om poate să devină maestru, adică stăpân al destinului său și să-și modeleze viața conform liberului arbitru așa cum vrea el, așa cum crede el, așa cum... cum...așa cum își dorește el. ( Notă: Mihăilă-MIH propune o mântuire a omului prin sine însuși. Jertfa lui Iisus pe cruce devine astfel complet inutilă) Pentru că... am spus doar nașterea, căsătoria și moartea sunt predestinate. ( Notă: Biserica nu recunoaște nici predestinarea, fie ea și parțială) În rest, omul este liber să facă absolut tot ce dorește, ( Notă: Chiar absolut orice? Înseamnă că spre exemplu, crima nu mai este un delict. Mihăilă-MIH propune o gravă amestecare de sensuri între verbele “a putea” și “a avea voie”, iar libertatea la el se confundă cu libertinajul) dar conform... conform legii cauză-efect, sau a legii karmice, ăă... orice bine îl faci, ți se va întoarce, deci bine faci, bine găsești, rău faci, rău găsești. De aceea am spus Eu că “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, da? Adică să faceți oamenilor ceea ce doriți ca ei să vă facă vouă. Orice ăăă... gând rău îndreptat împotriva Mea, de exemplu, care sunt o Oglindă, se va întoarce la cel care blesteamă, ( Notă: O subtilă amenințare la adresa contestatarilor acestui Antihrist de Ferentari) la cel care face farmece, magie neagră, sau care are gânduri de răutate, de invidie. Se va întoarce, pentru că Eu sunt curat înaintea lui Dumnezeu. Și orice suflet mântuit este curat înaintea lui Dumnezeu. Da? este spălat de sângele lui Hristos cum scrie în Biblie, și de coborârea Duhului Sfânt. Deci orice om care a atins mântuirea ( Notă: Ca și sectanții Mihăilă-MIH este sigur că a atins mântuirea și vrea să-i păcălească și pe alții că asta e doar la îndemâna lor) este curat și fără de păcat înaintea lui Dumnezeu.
CN: Acum, cu scuzele de rigoare...
MIH: Da.
CN:... față de cei care ne-au văzut și săptămâna trecută, care au văzut dialogul nostru și de săptămâna trecută... sunt anumite chestiuni care revoltă, care-i determină pe români, iată, să ne trimită SMS-uri. Unii ne aplaudă, alții ne înjură...
MIH: Da... Sigur.
CN: Unii sunt curioși și ne întreabă mai multe. Cea maiii... una dintre cele mai des întâlnite dintre întrebări: “Nu există reîncarnare!” Ortodocșii nu recunosc reîncarnarea, catolicii nu vorbesc de reîncarnare, niciunul dintre cultele creștine nu recunoaște reîncarnarea.
MIH: Ba da, la origine, și am dat citate multe, în Biblie, ăăă... se vorbește despre reîncarnare. ( Notă: Minciună sfruntată. Biblia nu vorbește nicăieri despre reîncarnare, chiar dacă unele pasaje ar putea fi interpretate în favoarea reîncarnării de către cei interesați, după mintea lor, nu după judecata colectivă a Bisericii) Deci Iisus și cu apostolii au vorbit tot... ăăă... în diferiteee... rânduri și adesea a vorbit despre reîncarnare. Șiii... a vorbit despre faptul că de exemplu, Ioan Botezătorul este reîncarnarea lui Ilie, ( Notă: Acesta este un exemplu de interpretare simplistă, interesată și speculativă a unor pasaje din Biblie. Teologii au demonstrat că lucrurile stau cu totul altfel) și ne-a repetat acest lucru.
|