View Single Post
Vechi 19.11.2009, 22:59:29
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Continuare

ZIUA A SASEA
LAVRA PECERSKA
Ajungem la acceasi cazare ..scolara din KIEV ,iar dimineata ne sculam devreme pentru a participa la Sfinta Liturghie ce avea sa fie in biserica de la subsolul primelor pesteri la ora 5 dimineata,apoi dupa aceea am aprins din nou o luminare si ne-am inchinat la sfintii din pesteri,apoi si la sfintii din pesterile indepartate .Acuma am avut timp sa ne plimbam in frumosul parc ce cobora inspre fluviu ,unde se afla o biserica frumoasa cu un iconostas rotund in partea superioara si o icoana a Maicii Domnului ,facatoare de minuni ,impodobita cu multe rinduri de lantisoare si cruciulite de aur.Aceasta este situata linga padure si alaturi de ea se afla cele doua izvoare cu apa foarte buna de baut a Sfintului ANTONIE Si vizavi de ea ,a SFINTULUI TEODOSIE ,apa se poate lua de la robinete ,cu scurgerea in jgheaburi ,si ele se afla linga cite un mic paraclis ;in cel al Sfintului Teodosie ni s-a dat si o sticla de juma de litru sa ne luam apa de la la izvor ,dar care curge pe la o cruce metalica ce se invirte si antreneaza apa printr-un fel de robinet..sau cam asa ceva.Dupa inchinare ne luam si ape de baut ,caci drumurile noastre nu s-au terminat inca.Mai raminem pina la ora 15..care devine ora 16 ..pe parcurs fiecare ne completam cumparaturile ,luam masa la canitina ,ciorba si piftele din peste cu cartofi ..sau orez,eu imi iau si o prajitura ,o savarina..ce era fara frisca ..dar si o pizza de post pentru cina pe drum caci drumul nosrteu era lung pina la Poceaev.Mai intram la pangarul de linga intrare foarte mare ,situate cumva la etaj ,caci am urcat destule trepte.Ceea ce era interesant in afara de cumparaturi ..icoane..esarfe..carti ..ciocolata ,erau din loc in loc icoane la care ne inchinam si erau preoti care ne miruiau sin e binecuvintau…frumos..zic eu ,sa plecam de acolo si cu cumparaturile facute ,dar si cu binecuvintare.Si la Sinai am prins doi preoti ucrainieni ,care dupa rasaritul soarelui au binecuvintat lumea ,adica pe ail or ,dar si pe altii care s-au gindit sa meraga la ei pentru binecuvintare..cum am facut eu .Frumos obicei ..si de folos neindoielnic!Intr-un singur loc la o icoana ,am inteles eu ca se colectau si bani pentru o biserica ..probabil o suma modica de 5 grivini…dar se poate lasa si mai mult..iar ei m-au intrebat de nume pentru a ma trece la pomeniri.Am mai facut ceva cumparaturi mergind spre poarta de iesire din lavra ,precum si afara unde erau multe baraci cuproduse felurite,cani ,esarfe,amintiri ,mincare,cafea…f.f.bine aprovizionata Lavra cu de toate..numai bani sa fie!..pentru a ne putea bucura de tot ce ne oferea!
Soseste si microbuzul nostru de la reparat usa care nu s-a mai inchis bine si plecam mai departe spre Poceaev .Pe drum alta surpriza!! Farurile de faza scurta nu mai functionau ..asa incit ne-am oprit la o statie peco ,unde s-au inlocuit sigurantele,dar fara success; lumea si-a mai luat ceva de cina de la magazinul peco ,soferul cu barbatii din microbus s-au mai uitat ei la ce mai este de facut ,dar in cele din urma ,cu toate ca am avut pe drum un control de politie, in alta zi anterioara ..care a vrut sa ne intoarca din drum pentru ca soferul ,a incalcat usor o linie continua[,alta ispita de care am scapat ca prin urechile acului],am plecat cu orice risc de oprire posibila din partea politiei de noapte la drum caci si asa am ajuns tirziu in noapte la Lavra poceaev ,unde am fost cazati la hotelul lavrei
Reply With Quote