Citat:
Īn prealabil postat de irodion
Mi-a spus un prieten ca parintele Arsenie Papacioc ar fi interzis la manastirea Techirghiol cartile parintelui Arsenie Boca. Va rog daca stie cineva amanunte sa ne spuna si noua. Eu am mare evlavie pentru parintele Arsenie Boca si sper sa fie doar o minciuna, un zvon nerealist.... pentru ca am un mare respect si pentru parintele Arsenie Papacioc, il iubesc. Lamuriti-ma va rog!
|
Nu m-ar mira asa de tare. Sper sa fie un zvon, totusi. Chiar daca unii vor incerca sa-l compromita pe parintele Arsenie Boca si pe alti preoti marturisitori, nu vor reusi sa le ia nimic din ce le-a dat Dumnezeu. Isi vor agonisi oarece blesteme si-atat.
Parintele Arsenie Boca nu are nevoie de laudele noastre. Noi avem nevoie de un mijlocitor ca Sfintia Sa. Parintele Arsenie Papacioc , daca a luat o asemenea decizie, apoi nu cred c-a facut-o din proprie initiativa. Sa privim cum merg lucrurile pe taram duhovnicesc la nivelul intregii tari, compromisurile care se fac si nu ne vom mai mira de nimic. Parintele Arsenie Boca avea o pozitie transanta fata de modernismele actuale, o pozitie demna de un sfant.
Nu l-am cunoscut decat din carti. Cu toate astea il pretuiesc mult pentru ca a fost in primul rand
un bun roman, apoi a fost un
om in adevaratul sens al cuvantului, un pictor de exceptie si un duhovnic onest al neamului roamanesc. Nu umbla cu jumatati de masura si nu cauta sa impace si capra si varza cu orice pret. Cartile lui pot fi citite de catre oricine, dar nu de catre ecumenisti, fata de care isi arata dezaprobarea in mod transant.
Avem nevoie de modele, avem nevoie de carti scrise de cei care au experimentat viata duhovniceasca adevarata.
Parintele Arsenie Boca patimit pentru Hristos, dar a rabdat totul pentru acest neam care parca nu mai suporta dragostea lui Dumnezeu. Sfintia sa este o dovada a iubirii lui Dumnezeu fata de neamul romanesc, de care nu suntem vrednici. Dar noi vrem ,,dragoste'' ecumenista si impreunari de tot felul ca sa mergem in iad. Parintele Arsenie Boca ne mustra, caci ne iubeste cu adevarat si ne cheama prin scrierile sale la o viata placuta lui Dumnezeu.