Citat:
În prealabil postat de Maranatha
Da ,chiar ,nu citi nevrednicule ,baga capul in nisip.
Mai oameni buni ,istoria nu o poate schimba nimeni.
Cum va explicati felul cum se citeste si azi din Evanghelii la liturghie.
Reflexe ramase din acea vreme,sa nu cumva sa intelegi vorba.
Lasa numai imaginile ca e mai simplu. Ce-i trebuie educatie la omul simplu .
Lasa-l acolo linistit,de ce sa-i aduci lumina .Nu ajunge luminarea?
Am crescut in aceste locuri si uite ca la virsta mea sint interesat de ce s-au intimplat lucrurile asa si de ce poporul roman e ultimul in Europa de unde nu mai avem sanse sa ne ridicam.
Faceti comparatie cu Suedia,Norvegia,Danemarca,nordul Germaniei tari lutherane .
Cum arata educatia acolo? sau nivelul de trai?
Nu va da de gindit?
|
Bineinteles ca analiza ta nu e obiectiva
trebuie sa tratezi toate evenimentele istorice prin prisma perioadei in care s-au petrecut
La liturghie se citeste evanghelia cu intonatie pt a sublinia importanta divina a textului care este mai presus de limbajul obisnuit
si se intelege chiar foarte bine ce se citeste, normal daca esti atent nu daca iti zboara mintea nush pe unde sau daca te uiti cu ce e imbracat cel de langa tine
Tarile pe care la amintesti au avut o situatie mult mai privilegiata de-a lungul secolelor
noi romanii tot timpul am fost asupriti si stapaniti, nimeni nu ne-a dat voie sa ne facem scoli inalte, n-am detinut imperii de pe urma carora sa profitam, ba mai mult , altii ne-au jefuit tara si nu uita ca 40 de ani am fost subjugati de unul dintre cele mai crude regimuri politice
si totusi credinta nu ni s-a starpit, spre deosebire de tarile amintite de tine unde majoritatea populatiei e atee sau indiferenta religios si biserica nu mai ocupa un loc central de multa vreme