Citat:
Īn prealabil postat de o_tzaranca
poporului roman in greaca si latina?
existau 2 variante ale bibliei varianta in greaca SEPTUAGINTA
si varianta in latina VULGATA
dar cum invata poporul de rand,chiar si clerul cum ,cum?
|
ce inseamna pt tine credinta?? literartura educatie si doar documentare?? intrigata de a dreptul intrebi cum invata poporul roman

oi nu invatza ..s au dus toti in iad! ca daca nu aveau Biblie nu aveau ..credinta! la ce sa isi ,sau cum sa isi ,raspunda la probleme existentiale de cogno sau incognoscibilitate! Sau...erau inruditi cu cei din Insula Pastelui! mai stii?! mai sa fie! cred ca mai exista un scenariu:1.mancau mamaliga cu ceapa si se uitau sus facand semnul crucii...2.erau partasi minunilor Dumnezeiesti din viata lor ,ca doar dadea Dumneezu si atunci cu binecuvantare asupra creatiei lui,si intrigati de atata bine necuvenit ,multumeau!respectau cele 10 porunci,si atunci si acum ,datatoare de viata atat in credinta cat si in laic,ca nicio societate in dezvoltarea ei nu a dus lipsa de drept si jurisprudenta! si mai erau ,imi inchipui cateva chestii nesemnificative: isi dadeau binete se ajutau ca altfel ii manca lupii (la propriu) isi ingropau mortii ca altfel era ..rau ,plangeau sau se bucurau la morti si cununii,mai stii! poate nici nu se judecau intre ei ,lasau asta la dispozitia lui Dumnezeu sau a ....ispravnicului?! dar am auzit(nu am citit....ca eram cu capul in nisip)...ce sa ajutau,si vorba era vorba! Stii ce am mai auzit? ca ,cateva babe fara clase primare si agramate rau,aveau credinta o simteau si erau fericite cu toti cei din jurul lor si asa au spart ele cercul celor din locuinta mortilor,nu de alta dar i s a facut mila lui Dumnezeu de ele si le a aratat---cum sa spun?!-raiul