Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
CItat din vsovi:
nu, acest om nu trebuie crezut, oricate ar vorbi... oricate ar spune... oricat ne-ar convinge...
de ce?
nu pentru faptul ca se crede mesia reincarnat ca asta nu este o vina, caci orice preot este mesia reincarnat, orice purtator de Har este un mesia reincarnat caci oricine care lucreaza mantuirea este mesia, este un lucrator al mantuirii, caci Domnul ne cere tuturor sa fim mantuitori shi nu osanditori...
dar acest sarman autoamagit, ce s-a autopacalit, cum shi eu ma autoamagesc shi pacalesc mereu din mandrie, din profesoreala, din betzie... din pacate...
Da, faptul că acest autoamăgit se crede a fi reîncarnarea lui Mesia, sau a lui Hitler, sau a lui Mussolini, sau a lui Napoleon, nu e o vină, ci o beție a minții lui.
Nici faptul că Vsovi se autoamagește shi se pacalește mereu din mandrie, din profesoreala, din betzie... din pacate... nu e o vină, ci după cum singur spune, e tot o betzie a mintzii lui.
Problema gravă este că acest Messia-Mussolini-Mihăilă nu stă cuminte în barca lui, ci încercă să-i urce în bărcutza lui găurită și pe alții. Și chiar a reușit, cu unii mai slabi de înger. Asta fac și pucioșii de 50 de ani încoace, iar pe Vsovi îl gâdilă ideea să le cânte în strună. Și cu asta eu nu pot fi de acord, ci voi face orice efort ca să le stau împotrivă. N-au decât dacă vor să se nenorocească pe ei înșiși, dar să-i lase în pace pe ceilalți, pe cei săraci cu duhul.
|
draga mea vrajmashe a lui Dumnezeu, shi vrajmashe a mea ca eu ii cred pe sfintzii pucioshi traitori ai Cuvantului lui Dumnezeu, dar e treaba domniei tale cu ceea ce vrei sa te ocupi shi ce vrei sa faci shi sa pazeshti...
dar vorbele mele prin care nu am osandit pe acel sarman ratacitor ci am incercat sa marturisesc despre Adevar, nu pot sa itzi dea satisfactzia ca sa zici ca daca el a greshit (nu era dator sa nu gresheasca mie, ci zic ca a greshit in sensul ca imi shtiu multe din greshelile mele, deci eu am greshit shi nu numai el dar oricum Domnul este Cel ce tzine in seama pacatele sau le trece cu vederea), deci daca eu/el a greshi atunci pucioshii sunt de vine, daca eu am mai mintzit cu voie sau fara de voie sau m-am laudat atunci pucioshi sunt de vina, daca unul sau altul vorbeshte vrute sau nevrute atunci pucioshii sunt de vina, caci pisica moarta shi imputzita de atata putoare-oare-oare, pisica neagra nu poate fi aruncata in curtea altora ca sa tragi sirena de coada shi sa zici ca iata dovada, ei au omorat-o deci prin asta sa sustzii ca ei nu trebuie crezutzi sau ascultatzi ca iata ca mai sunt altzii care se aseamana... poi se aseamana doar in mintea unora... caci ei nu vad decat asemanari de fatzada... dar inima, uitzi ca inima omului, credintza lui, ashezarea inimii este inaintea lui Dumnezeu iar omul nu are ochi sa vada asha cum vede Domnul... nu cunoashte omul judecatzile lui Dumnezeu, iar Tatal nici nu judeca ci toata judecata shi puterea a dat-o in mana Fiului iar fiul nu cauta sa faca voia Sa...
deci civintele shi frazele mele nu au fost o betzie a mintzii mele, ci o bucurie impartashita caci eu nu caut sa avocatzesc deshi pare a fi marea mea pasiune, ci am cautat sa nu-i privez pe cei cu inima sincera de la un asemenea Dar, caci daca ash fi tacut ash fi mintzit, deci am preferat sa spun exact ceea ce cred, shi ma stradui sa traiesc urmand asha cum imi da Dumnezeu invatzaturile date prin pucioshi, caci faraindoiala sunt shi acestea din urma tot de la Domnul...
iar daca vrei sa stai impotriva mea shi a celor ce cred, sau traiesc, sau au lepadat lumea shi s-au dus in sfanta Cetate sau au ales alta, e treaba ta, caci nu ai sa-mi faci decat o nespusa bucurie, caci zice Domnul:
"bucuratzi-va cand va vor da in mana chinurilor... crezand ca aduc jertfe lui Dumnezeu" sau zice shi in fericiri... deci itzi multzumesc ca le eshti potrivnica, itzi multzumesc ca m-ai batjocurit mereu caci ceea ce ai facut mi-a adus o comoara uriasha in ceruri... pentru ca te-am iertat, dar tzie personal la nimic nu-tzi foloseshte ca sa ma imbogatzeshti pe mine iar pe tine sa te pierzi...
astfel cuvintele mele, care nu sunt pentru a fi urmate, nu obliga la nimic, caci este scris cine voieshte, nu trebuie ci doar cine voishte sa se lepede de sine shi sa-shi ia crucea data de oameni ducand ce nu-i convine, sa rabde necazurile... doar acela sa vina... sa mearga... ci cuvintele shi ce am scris noi pe acest topic, eu, a fost o bucurie de a impartashi un asemenea dar, dintr-o betzie a dragostei shi bucuriei... nu o betzie a unui entuziasm al ravnei desharte, a nascocirilor shi nalucirilor pentru puteri shi minuni... ci era shi obligatzia morala de a nu tacea caci daca crezi shi taci atunci ii privezi pe cei ce s-ar putea folosi de darul lui Dumnezeu dar nici a vorbi nu e obligatoriu, ci tot din libera voire... caci shi tacerea are roadele sale, shi e mai bine sa vorbeshti la doi sau la trei shi sa nu vorbeshti in public fiindca vorbubuirea asta catre lume nu aduce nici un folos caci degeaba cashtigi toata lumea daca te umplii de slava desharta...
deci inchei spunandu-tzi ca vorbele mele sustzin, intaresc, asigura nu numai ca fenomenul e mai mult decat un fenomen ci marturisesc ca este Insushi Cuvantul lui Dumnezeu, Domnul graieshte peste pamant shi se vesteshte intru venirea Sa; Sa stam bine, shi cu frica shi cu luare aminte! dar cine voieshte... cine se inhama... ca defapt oamenii n-au nici o datorie... dar Cuvantul se vesteshte la toata faptura... shi ca atare pentru primirea Lui, sf Ap. Andrei shi sf Ap Filip, shi atunci shi acum au zis:
"Pocaitzi-va pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat" caci "Nu am venit sa chem la pocaintza pe cei dreptzi ci pe cei pacatoshi, pe cei pierdutzi, deci mergetzi de invatzati ce inseamna Mila voiesc shi nu jertfe..."
ma iarta daca te-am ranit in credintza ta... shi te roaga shi pentru mine ca sa scap de patimashia beroica... pentru iubirea deshertaciunilor... spurcaciunea pustiirii... propagarea minciunilor shi hulelor... ca iata vorbesc dar nu fac, nici cu degetul nu ma ating de invatzatura pe care o slavesc... traind defapt in pofte shi minciuni, in judecatorii shi nemultzumiri... in mandrie shi deznadejde... uitand mereu ca nu mi s-a cerut altceva decat sa nu fur shi sa nu mint... traind bucuria shi durerea cu Dumnezeu shi aproapele meu... asha ca te iert din nou, caci te-ai facut dushman pe fatza lui Dumnezeu... dar mai bine decat multzi altzii care sunt dushmani in ascuns... cum e posibil sa fiu shi eu, trezindu-ma prea tarziu, mult prea tarziu, atunci cand va zice Hristos:
"sluga vicleana shi lenesha, pentru ce ai tzinut talantul in shtergura, pentru ce ma slaveshti din buze daca inima shi comoara itzi este la pacate? pentru ce? crezi ca sulimenizarea cu credintza te va scapa de dreptate?" deci iarta-ma Doamne ca nevrednic sunt traind in matase shi purpura iar cei ce au trait aici durerea shi suferintza se vor bucura iar eu care am primit aici duhul minciunii maririi de sine din pismuire, Acolo ma voi chinui... deci iarta Doamne acest dialog al surzilor... caci nu shtiu cine este mai surd, dushmanca aceasta sau eu... advocatul triumfalist uns cu toate alifiile...? Deci iarta, iarta, iarta... shi rabda-ma.