View Single Post
Vechi 20.11.2009, 11:06:16
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim(IV)

149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (IV)

CN: Bun. Să ne întoarcem puțin în timp...
MIH: Nu toate tratamentele...
CN: Nu foarte mul...
MIH: ...au ca urmare videcări miraculoase, ci doar acele tratamente care sunt făcute oamenilor care au inima... inima deschisă și sufletul plin de credință că... se poate rezolva problema.
CN: Ne întoarcem în timp...
MIH: Da.
CN: ...decât vreo 2000 de ani, așa...
CN: ...da? și ne gândim laa... Iisus Hristos. Da? El vine cu o misiune. Vine să-i mântuiască pe oameni. Trece prin niște suferințe inimaginabile, le-am văzut, le-am... citit cel puțin, în Biblie. Da?
CN: Cum ar arăta misiunea acum? În 2009.
MIH: Da. În primul rând am să te corectez. Acum 2000 de ani, așa cum ăăă... toți știu, însă este eronat. Iisus, prin care se manifestă Hristos, sau conștiința divină, scânteia divină pe care fiecare om o are în sufletul său, și care poate s-o scoată la suprafață prin diferite rugăciuni, tehnici, meditații, așa? deci, Iisus vine să transmită un mesaj, sau mai multe mesaje, ( Notă: Unul, sau mai multe? Mihăilă nu e sigur pe sine) de întoarcere la Dumnezeu pe căi naturale, da? deci Iisus vine să transmită un mesaj, Iisus nu vine să mântuiască pe nimeni, ( Notă: Atunci nu mai este Mântuitor!) pentru că Iisus... are iubire, și un om care îți este prieten și te iubește te lasă liber să alegi. Eu ți-am arătat calea, atunci, dar am lăsat pe fiecare să aleagă: vrea... mântuirea de roata reîncarnărilor succesive ( Notă: Deci reîncarnările sunt un lucru rău, de care omul trebuie să se mântuiască) , sau vrea... cealaltă... parte... da? Deci Iisus oferă șansa, Iisus nu mântuiește pe nimeni... cu de-a sila, în sensul ăsta vreau să spun, da? Deci am dat niște mesaje, dacă oamenii urmează acele sfaturi, și Dumnezeu nu dă porunci, ( Notă: Mihăilă-MIH se pare că n-a prea citit Biblia, căci Biblia spune altceva. Ea amintește de nenumărate ori de poruncile Domnului. Exemple: “Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? "... Când se ivesc între ei neînțelegeri, vin la mine și judec pe fiecare și-i învăț poruncile lui Dumnezeu și legile Lui...Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.”( Ieșirea 16,28;18,16; 20,6). Geșește Biblia, sau Mihăilă trebuie să mai pună mâna pe Carte? ) iară este o greșeală... Dumnezeu Tatăl nu este tiranic, nu dă porunci, ( Notă: dacă dă porunci, nu însemnă că este și tiranic. Asocierea făcută de MIH este nejustificată, dar interesată) la fel Iisus, este prieten... ăă... nu este un stăpân... ( Notă: Adevărații creștini îl recunosc însă ca Stăpân și sunt bucuroși să I se adreseze așa: “Doamne, și Stăpânul vieții mele...” Dar Mihăilă-MIH , care este propriul său stăpân și stăpânul ciracilor lui, se pare că nu suportă concurența) A fiii..a fi prieten înseamnă a da niște îndrumări, dacă vrei le respecți, dacă nu, nu. Deci Iisus nu mântuiește cu nimeni, ( Notă: O jignire repetată și nemeritată la adresa Mântuitorului, pe care Mihăilă o aduce fără jenă, pretinzând în același timp că este creștin ortodox) nu mântuiește pe nimeni cu de-a sila, deci dă doar niște îndrumări, doar niște sfaturi, ăăă... Tatăl Ceresc – Iahve, Elohím – cum scrie în Biblie, tradus, la noi, Dumnezeu, Tatăl Ceresc, ăăă... dă niște legi morale lui Moise, dar totuși nu sunt porunci, am explicat în Cartea Mea ( Notă: Iar își face reclamă la Carte!) o descriere foarte clară a Decalogului, atât din punct de vedere moral, o descifrare a Decalogului, pentru că nu a fost înțeles timp de acești mm... câțiva mii de ani de la Moise încoace, Decalogul din păcate nu a fost înțeles, este o viziune din punct de vedere moral explicată, și din punct de vedere spiritual. Și lucrurile stau altfel, da? Deci Iisus dă niște îndrumări, atunci... și...ă...la fel Moise pin...prin Decalog. Sunt date niște sfaturi, pe care dacă vrem le urmăm, dacă nu, nu. Da? Iar acum... acesteee... mesaje, sunt actualizate ( Notă: Prin ce sunt actualizate? Prin “tehnicile practice de respirație” pe care le predă Mihăilă-MIH la cursurile lui de “inițiere spirituală”?) și explicate... foarte clar, simplu și precis, omului de rând să poată să le pună în aplicare și să-și rezolve problemele, să poată să atingăăă... mântuirea... asta... Eu predau și la cursuri – tehnici practice, ă... scriu și în articolele Mele pe...pe Internet și dacăăă...ăă... cineva Îmi va propune și laa... reviste, ( Notă: Invitația este foarte clară: omul are nevoie de sprijin în publicitate, și de aceea mesajul este îmbietor: “Aștept provincia”) și în Cartea Mea explic foarte cral... clar aceste lucruri.
CN: E un...
MIH: Deci, despre mântuire...
CN: E un...
MIH: Și ce înseamnă ea.
CN: ...un zâmbet care mi-e imposibil să nu-l abordez...
CN: ... iată, Messia vorbind pe Internet în anul 2009!
MIH: Da. De ce nu?
CN: Vreau să-ți spun un lucru. Până acum, evreii, da?...
CN: ... se descriau ca fiind ca fiind poporul ales.
MIH: Da, sigur!
CN: Israel era Țara Sfântă...
MIH: Da da da!
CN: De ce, înc-odată, vin și-ntreb, lucrul ăsta, nu?
MIH: Da. Pentru că...
CN: De ce nu tot acolo?
MIH: Da. Pentru că, tot în Biblie este scris căăă... cei care au fost chemați... și nu au venit, nu vor mai beneficia de grația divină, care va fi luată și dată altui neam... din alt loc, și acest neam este România, este țara noastră, pentru că oamenii din România sunt ăă... sinceri... ( Notă: O exagerare demagogică, patriotardă) ăă...mai simpli, mai relaxați, ( Notă: Relaxarea ocupă un interes aparte pentru MIH) mai puțin dogmatici, ( Notă: Argumentele aduse sunt până acum sunt total neconcludente pentru a justifica alegerea românilor dintre alte zeci de popoare) sper Eu, să fie, decât evreii de atunci, și, gândește-te că acel popor a avut ăă... nevoie de ajutor, și a fost de fiecare dată aj...ajutat dee... Iahve-Elohím, sau de Tatăl ceresc, ăă... în traducerea actuală a Bibliei, a fost ajutat să scape și din robia ăă... din Egipt, și, dacă ne amintim, a fost vorba de o Apocalipsă a Egiptului, da? adică un sfârșit și un început de ciclu, și acest popor evreu a avut tot timpul prooroci și profeți trimiși nu neapărat din neamul lor, ci și din alte neamuri, pentru a le da niște reguli demne de urmat. Dacă ei i-au ucis pe toți proorocii cu pietre, și dacă pe Fiul Tatălui ceresc, în persoana lui Iisus, prin Care s-a manifestat conștiința hristică, la fel, L-au ales să-L refuze, suferința să știi că atunci nu a fost a trupului fizic. ( Notă: Ceva mai înainte afirma altceva: că el ca om obișnuit ... simte durerea fizică, și interior și exterior) Adevărata suferință a Mea a fost și este sufletească ( Notă: Cea fizică nu este adevărată? este falsă? Iisus n-a suferit pe cruce? Suferința trupului fizic a lui Iisus, de care vorbește Biblia, a fost o minciună? ) și cea mai mare ăă... cel mai mare sacrificiu pe care-l facem Noi, Cei care venim din planurile superioare ăăă... nu este faptul căă... suferim faptul că un suflet nelimitat, liber și fericit vine să... stea într-o închisoare a corpului fizic. Da? ciii... faptul căăă... oamenii nu-și deschid mintea și inima și nu-și pun întrebarea “dar dacă...?” Dar dacă este, poate totuși Dumnezeu vorbește prin acest om care pare nebun... ( Notă: Altfel spus, dar dacă, poate totuși că se pare că vorbește Dumnezeu prin acest nebun?)