View Single Post
Vechi 20.11.2009, 13:34:42
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu am adunat câteva hadituri. E vorba de un capitol din colectia principala de hadituri autentice - Bukhari, capitol continând aproape 300 hadituri care vorbesc despre razboiul pentru cauza lui allah, adica razboiul de raspândire prin lupta a islamului, prin cucerirea nemusulmanilor si fortarea lor la convertire. Cuvântul arab utilizat pentru acest razboi e jihad în acel capitol si în toate sursele islamice.

Am citat doar câteva hadituri din acel capitol fiindca spatiul nu-mi permitea sa le citez pe toate. Si nu e singura sursa pentru conceptul de razboi "sfânt" al musulmanilor, si în Sahih Muslim si în Abu Dawud, celelalte doua colectii de hadituri autentice precum si în alte colectii sunt sunt sute, poate mii de referiri asemanatoare. De asemeni curanul vorbeste de prigonirea nemusulmanilor pentru a-i forta la converitre.

E drept ca în limba araba jihad însemna efort dar în istoria si traditia islamica folosirea cuvântului jihad nu se refera la schimbarea morala a musulmanilor sau la fapte pasnice (rugaciune, zeciuiala etc) ci exclusiv la razboi. Cititi haditurile de mai sus în care mohamed face distinctia între razboiul sfânt si acele fapte pasnice.

Dar în secolul 20 teoreticienii legii islamice au început, din motive de jena, sa pretinda ca termnul jihad se refera la straduinta pentru schimbarea personala, ceea ce e complet fals.

...........

Ca acelasi curan vorbeste si despre îngaduinta fata de musulmani asta e din pricina ca mohamed era un mincinos si nu-si mentinea învataturile initiale ci le schimba.

Pentru cei care nu stiu, curanul e alcatuit din doua categorii de sura/capitole, cele scrise la meca si cele scrise la medina. Ele nu sunt în ordine ci sunt amestecate în curan fiindca surele sunt dispuse nu în ordinea cronologica a scrierii lor ci în ordinea lungimii.

Surele compuse la meca dateaza din perioada când mahomed era urmat de putini arabi si încerca cu învataturi blânde sa-si atraga urmatori. Surele compuse la medina dateaza din perioada când mohamed devenise seful unei puternice bande de tâlhari care traia din jaful caravanelor si al triburilor de evrei si pagâni dn Arabia. Pentru a-si justifica jafurile din punct de vedere religios mohamed pretindea ca acei evrei si pagâni l-au tradat sau nu se supun noii religii.

islamul e inventia lui mahomed, o reactie si negare a crestinismului, a dogmei Sfintei Tremi, divinitatii Mântuitorului, înlocuirea cu niste povesti stupide si false despre despre Maica Domnului, Mântuitorul si personaje ale VT. Nu are un crestin de ce sa întrebe pe cei ce urmeaza aceste minciuni, nu ai ce afla de la un eretic si mincinos. Discutiile cu astfel de oameni sunt utile doar în masura în care el poate fi adus la a-si recunoae ratacirea. Pentru a cunoaste islamul exista sursele lui, la dispozitie si pe internet. Oricine le poate studia, inclusiv musulmanii care în marea majoritate nu stiu mai nimic despre islam.
Eu nu am spus ca jihad nu ar insemna si razboi sfant ci ca nu inseamna NUMAI razboi sfant.Ba chiar am spus ca este normal ca orice popor sa isi apere propria religie.Tot imi rastalmaciti cuvintele..dar presupun ca atunci cand esti incarcat de ura impotriva cuiva..niciodata nu vei putea vedea lucrurile obiectiv.
Spuneti ca nu are un crestin ce sa intrebe un eretic mincionos.Daca ce vreti este sa aduceti acuze iar"ereticul mincinos" sa taca si sa asculte fara a isi spune punctul de vedere sau sa nu faca altceva decat sa va aprobe si sa va aplaude..atunci..nici un fel de contact nu isi are rostul.
Deci..scopul dvs este sa ne faceti sa ne recunoastem"ratacirea".Ok.Dar va spun ca prin agresivitate..niciodata nu veti reusi nimic ci dimpotriva..ne veti indeparta mai mult.Plus ca..nu stiu de ce v-ar deranja pe dvs ca suntem"rataciti".E religia in care ne regasim si gata..daca vreti sa va prezentati religia si sa ne vorbiti despre ea..nici o problema..dar nu ne puteti baga cu forta pe gat ceea ce credeti dumneavoastra.
vreau sa va mai spun ca eu cand m-am convertit..nu numai ca am asculta parerile musulmanilor si am citit cartile lor dar..am citit si tot ce era negativ despre Islam.Apoi m-am reintors la Quran si am ales.Asa ca..eu cam stiu des[re toate lucrurile astea negative pe care vreti sa mi le prezentati dvs dar..inca sunt convinsa ca sunt pe calea cea dreapta.Ce vreau?Respect si atat.Ca pana la urma toti suntem oameni nu?