View Single Post
Vechi 20.11.2009, 14:00:54
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7,sunt de acord cu ce spui despre Biserica,dar nu pot sa inteleg de ce o numesti ortodoxa,nu ar fi mai bine sa o numesti simplu Biserica lui Hristos?Pentru ca in ea se pot incadra nu numai ortodocsi,asa cum vad ca si tu ai spus.
Tu ai spus:"Tu esti cel care ai pus Biserica lui Hristos in rand cu religiile oamenilor, precum e si religia ta."Nu stiu daca am facut eu asa ceva.Eu unul am spus ca nu conteaza religia,nu stiu cum sa le fiu pus in rand cu Biserica lui Hristos.
Pai sunt de acord sa nu o punem in rand cu religiile lumii,deci nici in rand cu religia ortodoxa.
Cel mai bine este sa spunem ca "Biserica este trupul lui Hristos",nu "Biserica ortodoxa este trupul lui Hristos",pentru ca s-ar intelege altceva.Pentru ca uite cum defineste dexul cuvantul "ortodox":"Care ține de biserica creștină răsăriteană, de ortodoxie, care este conform cu doctrina acestei biserici; (despre persoane) care este adept al ortodoxismului."
Nu sunt deloc "batut in cap",chiar sunt foarte deschis la discutii.Eu am inteles ce ai vrut sa spui.Presupun ca prin cuvantul ortodox vrei sa spui "dreapta credinta",nu neaparat sa te referi la religia ortodoxa si pe celelalte sa le excluzi.Cred ca am prins bine ideea.:)Din modul tau de adresare unii poate nu ar intelege si nu strica sa clarificam lucrurile.
Reply With Quote