Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Nici in comunitatea penticostala acest dar "nu este la ordinea zilei",adica nu toti cei care sunt penticostali sustin ca au acest dar.
Si ai spus:"unele secte au aparut exact in baza unor minciuni si a unor discipoli ciudati",o fi aparand si astfel de secte.Nu cred ca este cazul cultului penticostal,intrucat nu neaga nimic din scripturi cum fac alte secte si nici nu sustin ca doar religia penticostala este "mantuitoare" sau autentica iar celelalte religii crestine nu.O fi unii penticostali care sustin asta,dar dogma lor oficiala nu spune asa ceva.
In religia penticostala sunt oameni fel de fel nu cred ca au fost "atrasi" asa cum spui tu,desi poate pe unii dintre ei da.Il putea stimula pe un bogat "considerentele materiale",pe unul faima pe care oricum o avea s.a.m.d.?Sunt insa si oameni bogati sau cunoscuti in acest cult.
Nu trebuie sa generalizam.
|
Intr-adevar nu sustin toti ca "vorbesc in limbi", dar am observat ca cei care nu au acest "dar" sunt priviti oarecum cu mila de ceilalti. Si cred ca din cauza asta, multi se prefac ca ar avea acest "dar"...
Si totusi nu inteleg ceva; sa urmarim incheierea Evangheliei Sfantului Apostol Marcu (16.16-18): "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit; dar cine nu va crede, va fi osandit. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meuvor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi si bolnavii se vor insanatosi."
De ce "vorbirea in limbi" este cea mai esentiala? De ce nu luati serpi in maini, de ce nu beti otrava? Daca credeti cu adevarat, nu veti pati nimic, nu? Doar asa spune Biblia, singura in care va incredeti... De ce?