Citat:
În prealabil postat de phradmon
Annamarria:Parerea mea este ca Biserica noastra ortodoxa se ocupa ffffffffffoooarte putin de tineri. Nici nu va imaginati cate cateheze si cate actiuni fac catolicii cu tinerii. Daca voi credeti ca sunt eretici sau nu, nu conteaza,ca ne intrec in ravna de 10 000 de ori. Nici nu va imaginati ce frustrata sunt ca nu se ocupa preotii nostri de tineri mai indeaproape. Impresia mea de simpla credincioasa este ca preotii sunt undeva acolo intr-o zare indepartata, inaccesibili, nici nu stii cum sa ajungi la ei. Catolicii nu sunt deloc asa. Au grupuri de care se ocupa cate un preot, care le este indrumator spiritual. Poarta discutii cu ei, fac rugaciuni, fac voluntariat, sunt ACTIVI, si nu sunt lasati de capul lor imprastiati. Inainte de casatorie cuplurile la ei fac o pregatire speciala. oricat ati vrea sa aruncati in noroi spre ei, avem ce invata de la ei in privinta asta.
Daca preotii catolici se ocupa atat de mult cu apropierea tinerilor de Biserica, atunci de ce in Occident bisericile sunt scoase la vanzare, din lipsa de credinciosi? Se intampla in Germania...
Fara suparare, dar ce ai vrea sa faca preotii romani ortodocsi? Sa mearga din usa in usa si (sa incerce) sa-i convinga pe oameni sa vina duminica la biserica? Asta este imposibil si un pic ilegal...
Exista in tara multe asociatii stundentesti sau de tineri crestini ortodocsi (un exemplu este ASCOR-ul) care isi desfasoara activitatea sub ascultarea Bisericii. Exista multe grupuri parohiale de tineri, fara statut juridic, care fac voluntariat, se intalnesc pentru rugaciuni comune, organizeaza pelerinaje, merg la azile si camine sociale.
Poate ca preotii catolici se implica mai mult in idrumarea enoriasilor, dar nu uita ca ei nu au obligatii familiale, intreaga lor activitate este inchinata Bisericii.
|
Vorbeam de experientele mele, nu de Occident, scuze ca am generalizat. Te rog spune-mi unde sa gasesc aceste grupuri parohiale de tineri de care vorbesti? Vorbesc serios, chiar nu stiu si vreau sa aflu. Stii cumva in Cluj sau Baia Mare astfel de grupuri? In ASCOR nu vreau sa ma inscriu.
Si chiar n-as vrea ca preotii sa mearga din usa in usa:D:D Am zis asta si mai sus..ca nu vreau sa se comporte ca sectantii