View Single Post
Vechi 21.11.2009, 12:37:38
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Cine ti-a spus ca eu nu cred in biserica ca instituite?Ba bine ca cred,pentru ca asa spune Scriptura.Uite ce spune biblia despre Biserica:
1 Timotei 3:15 Dar dacă voi zăbovi, să știi cum trebuie să te porți în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul și temelia adevărului.
Evrei 3:5 Cât despre Moise, el a fost "credincios în toată casa lui Dumnezeu", ca slugă, ca să mărturisească despre lucrurile, care aveau să fie vestite mai târziu.
Evrei 3:6 Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Și casa Lui suntem NOI, DACA păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită și nădejdea cu care ne lăudăm.
1 Petru 2:5 Și voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească, o preoție sfântă, și să aduceți jertfe duhovnicești, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.
Efeseni 2:19 Așadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu,
Efeseni 2:20 fiind zidiți pe temelia apostolilor și proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.
Efeseni 2:21 În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un Templu sfânt în Domnul.
Efeseni 2:22 Și prin El și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul.
1 Corinteni 3:9 Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu.
Matei 16:18 Și Eu îți spun: tu ești Petru (Grecește: Petros.); și pe această piatră (Grecește: petra.) voi zidi Biserica Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.
Faptele apostolilor 7:47 Și Solomon a fost acela care I-a zidit o casă.
Faptele apostolilor 7:48 Dar Cel Prea Înalt nu locuiește în locașuri făcute de mâini omenești, cum zice proorocul:
Faptele apostolilor 7:49 ,Cerul este scaunul Meu de domnie, și pământul este așternutul picioarelor Mele. Ce fel de casă Îmi veți zidi voi Mie, zice Domnul, sau care va fi locul Meu de odihnă?
Efeseni 5:25 Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea,
Efeseni 5:26 ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt,
Efeseni 5:27 ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană.
Efeseni 1:22 El I-a pus totul sub picioare, și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii,
Efeseni 1:23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce plinește totul în toți.
Coloseni 1:18 El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi născut dintre cei morți, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea.

As mai putea continua.Deci vezi bine ca Biserica este mai mult o institutie divina,duhovniceasca.Nu sunt ignorant deloc,am cercetat scripturile si prefer sa nu ma bazez pe istorie(stiu foarte bine ce spune istoria,dar ea este subiectiva,pana la urma biblia este singura care conteaza,pentru ca este Cuvantul lui Dumnezeu) si deci realist fiind pot spune ca Biserica nu apartine doar ortodoxiei,unui cult.Biserica ii reprezinta pe toti cei care fac voia lui Dumnezeu,dupa cum iti mai reamintesc:
Efeseni 2:21 În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un Templu sfânt în Domnul.
Efeseni 2:22 Și PRIN EL și voi sunteți ZIDITI împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 12:41:31.
Reply With Quote