View Single Post
Vechi 21.11.2009, 13:50:54
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 din nou esti subiectiv.Pai tu mi-ai spus sa cercetez istoria.Daca o vei cerceta si tu vei afla de ce a aparut protestantismul,din pricina "minciunii" Bisericii catolice,nu ca Martin Luther nu avea altceva de facut si s-a apucat sa "strice" unitatea bisericii.Daca Biserica implinea scripturile nu mai aparea nici protestantismul.Dar stim noi prea bine despre indulgente,coruptie si altele asemenea.De acolo din secolul XVI este inceputul protestantismului,izvorand apoi si cultele de astazi.Ele au aparut in niste conditii istorice,de ce sa nu le acceptam acum?Noi trebuie sa le cercetam si dupa aia sa facem afirmatii despre ele.
Tu vii tot cu definitii sau pareri subiective,cum este si cea a lui St. John of Kronstadt.Normal ca fiecare spune ceea ce crede el,si anume ca religia sa este adevarata,iar restul minciuni,daca vei cita dintr-o personalitate protestanta iti va spune contrariul,pana la urma subiectivismul daca ne gandim bine este un sentiment normal.
Noi insa aici discutam din prisma bibliei.Ea este "sursa" de unde s-au inspirat toti crestinii,de la inceput si pana in zilele noastre.De ce sa nu ne inspiram si noi din ea?
Si iar spui:
"Singura Biserica intemeiata de Hristos pe pamant este Biserica cea care exista de la Cincizecime si care astazi e Biserica Ortodoxa.Aceasta este casa a Intelepciunii si temelie a Adevarului."
Asa vor spune toti,indiferent de ce religie au.Toate cultele se revendica de la biserica primara.Noi trebuie sa discutam realisti si obiectivi.
Tu spui ca toate cultele amesteca adevarul cu minciuna.De ce generalizezi?Sunt unele secte care fac asa ceva.Dar cele mai cunoscute culte din Romania,printre care penticostalii sau baptistii si altele pe care nu le mai enumar,eu nu vad sa amestece asa cum spui tu.Toate se declara a fi Sola Scriptura,ca implinesc Scripturile.Nu stiu de ce generalizezi,pentru asemenea afirmatii ar trebui sa aduci si dovezi.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 13:54:38.
Reply With Quote