Nici eu nu vad locul acestui articol in sectiunea asta, dedicata oamenilor aflati in necaz. Este ca o ironie pentru ei: "trebuie sa suferiti pentru ca parintii vostri au fost pacatosi."
Geo, iarta-ma dar esti viitor preot - mai stii una din prouncile lui Iisus: respecti pe mama si pe tatal tau...?
Si noi ne apucam aici, pe un forum crestin sa lovim in parinti si sa-i judecam.
Asta e una la mana
A doua:
Geo, iti scriu plangand, crede-ma. La inceput am crezut ca-l citesc pe Par. Cleopa. Fix copia lui, dar pe un ton mai bland.
De ce sunt oamenii casatoriti desfranati? Si cand sa mai faca ei copii, cand toate zilele sunt interzise.
Te rog eu mult numara pe calendar zilele interzise: 5 din saptamana, posturile toate si sarbatorile, toate zilele cu liturghii si spune-mi cate zile raman din an pentru sotul/sotia si pentru a face copii.
Cum sa respectam sotul/sotia alungandu-l mereu de la noi?
Da, pentru calugari este asa usor sa vorbeasca si sa judece pe cei casatoriti.
De ce asa? Dumnezeu ne-a dat Taina cununiei si ne-a binecuvantat casatoria si ne-a spus sa ne inmultim.
Tu inca nu stii Geo, nu esti casa torit, dar ai sa aflii curand totul si ai sa gandesti mai altfel. Sper, cel putin.
Si sa nu uitam ca un copil nu se face la prima apasare de buton. Poate la unii da, dar la multi altii trebuie mult "lucru", in zilele propice, etc.
Dar numai oamenii casatoriti stiu asta...
A treia:
Suntem fiecare cu crucea noastra intr-un cuvant (necazuri, greutati etc.), dar cine este de vina nu putem stii.
Cand si cum ne-au conceput parintii nu stim.
Or fi facut ei greseli, dar cine suntem noi sa judecam asta? Si de ce sa fie ei vinovati de totul.
Vinovata este si lumea din jur si halul in care a ajuns, vinovat este omul insusi care a adus lumea in starea asta, lipsa de iubire a lui etc.
Sa nu mai dam vina pe parinti, pe post, pe casatoriti.
Sa cautam sa intelegem invataturile lui Iisus asa cum le-a lasat si nu asa cum convin unora si altora.
Da, sa respectam in toate niste limite...normale.
Geo, iarta-ma - n-am nimic cu persoana ta, dar te rog eu nu mai lovi mereu in oameni cu ceea ce le-a dat lor Dumnezeu: ba in femeie lovesti, ba in cei casatoriti (chiar si prin aceste citate).
Suntem toti fapturi ale lui Dumnezeu si nu suntem mai prejos decat altii si poate ca ne nevoim mai mult decat iti inchipui si isi inchipuie altii, ca femei si cu raspunderea unei familii pe care trebuie s-o respectam, a omului de langa noi. Casatoria fara relatii trupesti este interzisa din cate stiu.
Mai bine gandeste-te tu si ajuta si pe altii aflati in pragul casniciei si nasterii de copii cum sa se poarte cu sotul/sotia, cum sa se imaparta intre om/familie si Dumnezeu, ca sa nu indurereze pe nici unul, sa nu se ajunga la lacrimi, la cuiburi fara copii si lacrimi in suflet, la divort, sau la trimiterea sotului/sotiei pe cai cu adevarat nepermise.
|