Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Eu sunt convins ca da o facem, si nu numai, dar intr-o lume atit de secularizata si structurata pe capatuiala sa mai poti sa crezi, sa te rogi si sa-ti faci canoanele este deja foarte mult.
Nu uita ca sfintii Parinti nu erau nici bombardati cu dovezi din toate partile cu dovezi ca Iisus Hristos istoric nu a existat. Ei erau convinsi ca asemenea dovezi nu exista si ca urmare stateau NE-tulburati.
De aceea ar fi vrut sa prinda EXACT vremurile cu Discovery Ch, sa-si incerce credinta in fata bombardamentului mediatic(aici unde locuim este bataia pestelui) nu in tihna noptii in pesteri sau undeva in Athos la pescuit sau pe plaja la aer curat.
De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe!
|
In fata televizorului faci dumneata nevointa?Domnule Andrei renuntati la TV daca vreti sa aveti o viata cu adevarat duhovniceasca.Nu se poate face o rugaciune curata cu mintea plina de intoxicarile massmediei.Vorbiti mereu de Discovery de National Geografic?Pai eu am Sf.Scriptura din care ma documentez si ma hranesc si cred tot ce spune in ea.Asa cum spune si sora Ana,toata Sf.Scriptura este relevata de Duhul Sfant prin prooroci si sf.apostoli.Nu putem crede doar ceea ce putem intelege cu mintea sau "verificata",ci credem in totalitate cuvantul scris in ea, ca si Cuvant a lui Dumnezeu adevarat si absolut.Cu jumatati umbla sectarii.De exemplu Baptistii se definesc pri Botez,ei dau o mare insemnatate botezului,prin botezul lor simbolic ei cred ca se mantuiesc(erezie).Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem botez(cu apa si cu Duh Sfant) dar nu ne definim prin asta.Penticostalii se definesc prin Rusalii,ei cred ca harul Duhului Sfant se poagoara la ei si le da darul vorbitului in limbi(erezie) si cu asta se mantuiesc.Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem sarbatoarea Rusaliilor(Cincizecimii),o cinstim ca sarbatoare importanta a bisericii ortodoxe dar nu ne definim prin ea.Martorii lui Yehova se definesc prin; ca ei sunt adevaratii marturisitori ai lui Lui Dumnezeu.Facand doar asta se mantuiesc(erezie).Si noi marturisim pe Hristos Dumnezeu,dar primind cuvantul lui in totalitate si punandu-l in practica,insa nu ne definim prin asta.Adventistii se definesc prin venirea a doua a lui Mantuitorului Iisus Hristos,batandu-si capul mereu cu calcule privind data venirii(erezie).Si noi asteptam a doua Venire a Mantuitorului Iisus Hristos,dar ziua si ceasul nu-l stie nimeni,nici chiar Fiul Omului ,ci numai Dumnezeu stie.Dupa cum vedeti domnule Andrei cate particele au "unii crestini"din Toata Plinatatea Adevarului care sta in Biserica ortodoxa.Si inca cate s-au mai desprins din celelalte secte si erezii.Si stiti de ce?Din mandria omeneasca.Din credulitatea omului in mintea lui.In marea lor parte capii sectelor ajungeau la contradictii si se desparteau infiintandu-si gruparea lui si secta lui.Nu as vrea sa va intreb din care grupare faceti parte,ci vreau sa subliniez Adevarul absolut al Bisericii ortodoxe.Dumnezeu sa va ajute!