Eu cred ca este periculoasa atitudinea "sa faci ce spune popa, nu ce face popa." Daca un preot iese din tiparele moralitatii, face tot felul de lucruri nepermise, poate ca este si spre binele lui, si spre binele comunitatii sa se ia atitudine, sa i se spuna ca greseste, chiar sa fie evitat. Fiindca da, este usor de spus, dar este foarte greu sa nu fii dezamagit, scarbit, cand cand vezi un preot care face tot felul de lucruri pe care nu ar trebui sa le faca.
Nu prea inteleg situatia explicata de metanoia mai sus. Am impresia ca oamenii vroiau sa faca un singur pomelnic cu toti mortii, si probabil un singur set de colaci, vin, etc pentru toti, plus banii stransi de la fiecare, iar preotul vroia ca fiecare familie sa aduca paine, vin si ce mai trebuie. Pana la urma....vina a cui era? A preotului dinainte care a lasat/facut regula asta.
Si pana la urma, oamenii revoltati sunt oglinda bisericii. Sincer, de cate ori nu am vazut pe internet, la televizor, aici pe forum, sau orinde diferiti calugari, preoti si mireni care instiga la neascultare, care striga in gura mare ca ierarhii sunt masoni, ca nu stiu nimic, ca vor doar bani, ca-s vanduti catolicilor, ca nu trebuiesc sa fie ascultati, si alte si alte injurii. In care alta biserica/cult mai vezi asa ceva precum vezi in BOR? Cu siguranta nu in biserica romano-catolica, nu la penticostali, nu la baptisti, nu la reformati. Si te mai miri ca mirenii inchid bisericile cand nu le convine ceva.
|