Subiect: disperata
View Single Post
Vechi 23.11.2009, 15:57:47
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
ANTICONCEPTIONALELE

de Pr. NICOLAE TÃNASE

[Cuvant rostit la mormantul Parintelui Nicodim Mandita, in anul 2000.]

O sa spunem cateva cuvinte pentru ca noi, preotii, suntem datori sa predicam despre ce este la zi. Asa de pilda, nu mai amintim despre Arie. Nu mai predicam impotriva arianismului, pentru ca nu mai este. Dar cand iehovistii vin si spun ca Fiul nu este de o fiinta cu Tatal reluam predica despre Arie si cate blasfemii a adresat el Mantuitorului Hristos.

Nu mai vorbim astazi impotriva pavlicienilor, pentru ca nu mai sunt, dar daca aceasta erezie o sa reinvie, iarasi o sa vorbim. Si atunci, in ce ma priveste, intotdeauna m-am intrebat, ce ar face Parintele Nicodim astazi? Despre ce-ar vorbi el azi? Ca despre ce-a vorbit atunci, stim. Dar astazi? Si cartile care s-au tiparit, apare cand una, cand alta. De ce? Pentru ca intotdeauna ne-am pus intrebarea: "Ce carte ar tipari Parintele Nicodim acum, daca ar fi aici intre noi?"

Si acum va pun dvs. o intrebare cu constiita ca daca ar fi aici printre noi acum in mod vizibil, cred ca v-ar pune aceeasi intrebare:

- Unde se fac astazi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci in biserica. Asa sa stiti dvs. care trebuie sa plecati de acum cu aceasta veste trista, ca cele mai multe avorturi se fac in biserica.

In biserica de zid, nu in biserica spirituala, sa nu intelegem gresit. Bise rica este de zid, de lemn, de materie si biserica sufletelor. Aici inauntru se fac. Va arat. Va dovedesc. Femeia se poate afla in fata altarului si in momen tul acela se face in ea un avort. Poate ca preotul este cu mainile in sus pentru sfintirea Darurilor, si in burtile femeilor se savarsesc avorturi. Ne-o spun medicii. Medicii ne spun ca dupa zamislire copilul, timp de sapte zile, merge din trompa in uter. In alte sapte zile, incearca sa se lipeasca de uter si se face placenta sau casa copilului. Si in alte sapte zile, total 21, are loc prima zvacnire a inimii, dar pana atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune.

Dar tot ei ne spun ca un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, dupa aceea moare. De aceea trebuie sa se lipeasca de uterul mamei, de sanul matern, ca sa inceapa sa se hraneasca din mama.

Ei, bine! Steriletul impiedica lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul.

Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creeaza.

Sunt sigur ca parintele Nicodim ar fi tunat si ar fi fulgerat aici acum daca ar fi stiut asta. Si ar fi scris un maldar de carti impotriva acestui pacat, la care duhovnicul nu mai stie ce sa faca. Acum noi intrebam o femeie: "Cate avorturi ati facut?" Si raspunsul poate fi: "Nici unul, unul, doua, trei, treizeci...". Poate sa spuna o cifra. Si in functie de asta si de cainta ei, si de canonul pe care i-l dam, noi stabilim cand se impartaseste. "

Acum urmeaza noi, duhovnicii, sa punem intrebarea: "Cate avorturi ati facut?" si sa primim raspunsul: "Nici unul!" Si sa revenim cu intrebarea de care vorbeam si sa ne spuna: "Nu stiu", ca n-are de unde sa stie, ca nu stie ca se produce, ca nu se produce.

Si atunci sa stim noi, ca acuma uraciunea pustiirii sta in locul cel sfant, pentru ca se omoara om in biserica. Asta-i problema.

Am venit aici la mormantul parintelui. Brazi; drum; peste munte; frumusete. La ce folos? Fetele noastre merg la doctor si impiedica nasterea copiilor, folosind anticonceptionale. Sunt avortive.

O sa strigam la Dumnezeu: "Doamne, da-ne apa!" Dumnezeu va zice: "Nu". "Doamne, da-ne aer!" Dumnezeu va zice: "Nu. Nici aer n-aveti voie!"

De aceea, asa urmeaza sa ne stin gem. De ce? Pentru ca: inainte de a te fi urzit tu in pantecele maicii tale, te-am cunoscut Eu, Si inainte de a iesi din pantece, te-am sfintit, zice Dumnezeu in cartea Proorocului Ieremia 1,5.

Acesta este textul din Scriptura care-ti arata ca cine lupta impotriva vietii este criminal. Nu numai cine omoara, ci si cine lupta. De aceea va spun aceste putine cuvinte in speranta ca veti duce aceste cuvinte mai departe. Pentru ca nu ne mantuim daca facem numai noi binele, ci si daca determinam pe altii sa faca binele.

Contraziceti medicii! Contraziceti tinerele care cred ca au scapat fara sa faca crima! Ele fac crima, si riscul este a face crima in biserica. Nu stim cand, pentru ca nu stim cand se zamisleste, pentru ca Dumnezeu este prezent in momentul zamislirii, caci in momentul acela da sufletul care se uneste cu trupul.

De aceea ne permitem sa vorbim aici langa biserica si bisericii sufletelor dvs. despre aceste lucruri, care nu sunt lucruri secrete, nici lucruri rusinoase, sunt lucruri care arata maretia creatiei lui Dumnezeu.

Savantii au ajuns la concluzia ca aparitia vietii, zamislirea, este o minune mai mare decat universul. Cand mari oameni au descoperit galaxiile, constelatiile, au spus: "Iata maretia creatiei lui Dumnezeu". Dar exista o maretie mai mare: zamislirea, la care noi suntem impotriva.

Ne plangem de sectanti, ne plangem de satanisti, ne plangem de buletinele cu semnul lui antihrist, ne plangem de discoteci, ne plangem de lipsa la biserica. Acestea sunt probleme mici.

Aceasta-i marea problema a Bisericii Ortodoxe: omorarea copiilor in pantecele mamelor in biserica. Si precum Dumnezeu ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti, tot asa Dumnezeu ne va rade pe toti, drepti si pacatosi. De ce? Pentru ca iata, ne silim ca fata noastra sa devina invatatoare, sa devina profesoara.

Pentru ce atata silinta? Costa mult. Meditatii cinci ani, patru ani. De liceu, de scoala, de facultate, de intretinere, de internat, o anumita imbracaminte, ca nu poti trimite copilul oricum acolo intre altii. La ce acest efort? Cui vor preda aceste profesoare? Cui? Brazilor? Batranilor? Cui?

O scoala din Bucuresti, in toamna anului 1998 a dat sase clase de-a-ntaia. In toamna anului trecut, 1999, au intrat in clasa intai patru elevi. Cui o sa predea aceste fete care ne silim sa devina invatatoare si profesoare? Dar medicii care se formeaza, cu ce o sa se ocupe? Cu batranii.

Stiti ca 86 din 100 de copii abandonati, fara mama, fara tata, sau in orfelinate, pleaca in afara tarii si numai 14 raman in tara?

De ce noi romanii nu tabaram pe orfelinate si pe crese? Pentru ca suntem ortodocsi. Pentru ca ne batem continuu in piept: dreapta credinta. Ce dreapta credinta este asta cand tu stai acasa si putin te intereseaza? Si citesti Psaltirea o data in zi, de patru ori pe zi faci pravila. Ce ortodox esti tu, si lasi copiii sa devina americani, sa devina baptisti, sa devina evanghelisti, sa devina mormoni? Tu care te rogi. Tu ce faci? Ortodocsi crestini.

Unde sunt copiii dvs. care i-ati luat din crese? Sa va vad alaturi de doi copii, de sase copii, de opt copii; unde sunt? Unde e verificarea Ortodoxiei? Asta este verificarea Ortodoxiei.

Va spuneam acum un an. Am vrut sa botezam 12 copii, doi i-am botezat si zece nasi au ramas cu panza alba in mana, in brate. Au facut si ei efort si au cumparat lumanare si hainute si panza si au ramas asa, in maternitatea Polizu. De ce? Pentru ca asistenta sefa a spus:

- Nu. Ãstora n-aveti voie sa le dati un nume.

- Dar cum la astia am avut voie si la astia nu?

- Prima conditie a infierii lor, a fost nebotezarea lor.

- Dar cine a pus aceasta conditie?

- Baptistii americani.

Deci: "Ortodocsilor, mergeti voi in rai si copiii la baptisti! Mergeti!"

Eu asa cred ca v-ar spune Parintele Nicodim aici: "Asaltati cresele, asaltati orfelinatele, asaltati leaganele si luati copiii de acolo, infiati-i sau cresteti-i, faceti orice, numai salvati Romania!" Ca Romania piere. Are 11 milioane de copii avortati din 22 de milioane populatia tarii. Are peste 40 de milioane copii avortati, asa cum v-am spus, copii care au fost avortati fara sa se vada, prin anticonceptionalele care se gasesc la orice colt, la orice farmacie si ieftin.

Sa stiti ca producerea anticonceptionalelor este scumpa. Dar precum ati vazut in anii trecuti ca se facea compensare la unele alimente, tot asa se face compensare si finantare din afara, pentru ca nu putem intra in Europa un popor ortodox care naste, care perpetueaza. Nu se poate asa! Ni se impune sa admitem homosexualitatea, si aproape am admis-o; Ni se impune sa admitem divortul rapid, si l-am admis. O familie fara copii si fara partaj pleaca dimineata la opt la tribunal si la 12 este deja divortata. Va aduceti aminte ca inainte dura sase luni, opt luni. Oamenii se mai impacau, se mai gandeau, nu prea mai aveau bani. Iar acum nici nu exista taxa pentru divort, e nimica toata.

De ce? Ca sa ne distrugem. Dar asta cu voia noastra si nu acuzam pe nimeni. Si ce mai trebuie sa mai facem ca sa intram in Europa? Trebuie sa acceptam casatoria de proba. Si am inceput s-o acceptam. Si noi dam de mancare fetelor noastre care traiesc curve. Oficial e cu el la brat. E oficial. Tot satul vede, dar nimem nu zice nimic.

Noi dam de mancare si ajutam. Nu ne debarasam. Nu ne unim sus parintii sa vedem: "Mai, ce facem cu copiii nostri? Uite, astia se incearca, se probeaza!"

Casatorie de proba! Auziti dvs. ce-am imprumutat noi de la Occident. De ce n-am imprumuta noi de la Occident ordinea? De exemplu: va dam anafura si dvs. va ingramaditi. De ce va ingramaditi? De ce n-am imprumuta noi de la Occident ordinea? Punctualitatea?

De ce-am imprumutat aceste lucruri rele, distrugatoare neamului? Si atunci ca va dati seama ca nu ne-am adresat dvs., ca sunteti de doua zile pe drum, dvs. tot veniti aici, ca mormantul acesta ne tot aduce langa el - ne-am adresat celor carora dvs. le veti vorbi incepand de maine. Dumneavoastra acum veti deveni niste predicatori.
Reply With Quote