Dar nu niste predicatori care spuneti lucrurile puternic, ci niste predicatori care duceti numai cuvantul. "Uite ce-am auzit! Nu mi-a venit sa cred. Uite. Chiar asa este? Sa verificam, este? Sa mergem!" "Domnule doctor, poftiti crucea in mana, poftiti icoana, fotografia mamei dvs. sau ce aveti mai drag. Ce mai aveti drag? Sotie, copii. Bine. Puneti mana pe tot, si spuneti-ne ce sunt anticonceptionalele? impiedica formarea omului, conceptia, sau ucide dupa 14 zile de la conceptie?"
Si doctorul daca atunci o sa aiba frica, cu mainile pe cruce, pe Evanghelie, pe ce are el mai scump, o sa ne spuna adevarul. Nu minciuna care-i vinde marfa. Nu minciuna cu care a facut contract cu farmacia. Pentru ca el daca spune asa, farmacia vinde.
Am calatorit la o conferinta impotriva avortului si am vazut, ceea ce cred ca o sa apara si la noi, ca noi luam tot ce-i rau. Am vazut niste cutii imense si bagai bani, putini bani, cat pentru o paine, si-ti veneau sase prezervative pe. loc. Cum sunt automatele de cartele pentru telefon. Si de acolo le luau.
Dar zic: "Dar de ce a fost nevoie de aceste automate si nu le vindeti la farmacie?" Zice: "Unii copii se jeneaza, parinte, si ca sa nu se jeneze au astea in gara, la scoala, in curtea scolii".
Am vazut cu ochii mei. Nu am auzit, am vazut! Ce facem? Ne schimbam sau nu? Daca nu ne schimbam, nu ne mai intalnim la anul. Nu mai putem. Se va intampla ceva.
Am trecut in anul 2000, nu am predicat asta pana acum, pentru ca este o psihoza. Avem de-a face cu o psihoza. Am avut de-a face cu psihoza anului 2000. Sfarsitul lumii e in mana noastra. Daca ne indreptam, il departam de la noi. Daca nu ne indreptam, il apropiem. Daca nu ne indreptam, sfarsitul lumii poate sa fie in orice moment.
Fratilor, sa avem convingerea ca azi lipseste Parintele Nicodim. El e prezent cu duhul, dar ne lipseste pentru ca nu e altul inca sa manuiasca cuvantul si sa sesizeze gravitatea trairii noastre acum. De aceea e greu si grav ca nu mai este. Ca nu s-a ivit altul ca sa sesizeze acestea, cum a sesizat el la vremea lui. Ati citit. Unde patrundea el dispareau carciumile, lautarii. Nu mai era nimic. Era numai: "Pre noi insine si unii pe altii, si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa
|