Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Pai explica-mi cum anume invatatura acestui sfant se impaca cu cea a Bisericii. Eu am spus ca este o contradictie, fiindca asa mi se pare, explica cum nu este.
|
Pacatele sunt osandite de Dumnezeu in functie de intelepciunea si cunostintele fiecaruia (nu de la o varsta anume). Este evident ca astazi copiii se maturizeaza f repede, s-ar putea ca pacatele sa fie osandite de la varste fragede.
Iar acea relatare subliniaza doua lucruri: importanta impartasaniei si felul in care pacatul este pedepsit si prin urmasi. Ea are rol educativ, de trezire.. (ca nu exista pacat mic).
Nu este o invitatie la sminteala, la judecarea judecatii lui Dumnezeu.
Nu incerc sa te conving pe tine personal de nimic.
(Cunosc persoane care au facut avorturi si isi spun "crestine", dar tot se indreptatesc! Ca pe vremea lui ceausescu era altfel si nu aveau incotro etc. Iar copiii care au trait sunt convinsi ca avortul este lucru bun, pozitiv pt societate - eu numesc asta o urmare a pacatului parintilor! Fiecare vede lumea prin ochelarii propriilor patimi. Nici eu nu fac exceptie. Dar nu mi se pare normal sa minimizam avertismentele sfintilor, toate aceste relatari sunt facute pentru binele nostru!)