Subiect: disperata
View Single Post
Vechi 23.11.2009, 21:17:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
1.Deci sora,ti-a raspuns sora Marimira elocvent , iti raspund si eu ca folosirea calendarului catamenial este interzis nu de un canon anume ci de Hristos atunci cind spune direct : ,, Eu sunt calea, adevarul si viata " La cite aspecte ai invatat tu sa te gindesti ,sa ai in vedere, cind interpretezi aceasta afirmatie ??? Sau altfel zis cum intelegi referirea la viata (ma refer la faptul cum ai fost invatata sa ,,intelegi")
2.Parerea mea si a celor care m-au invatat dreptul canonic si bisericesc, este ca aceste canoane nu sunt bune, nu sunt rele, nu sunt dure...si nici moi, ci in primul rind sunt normative, obligatorii. Sunt de inspiratie divina si nu au alte calitati decit ca sunt garantul mintuirii omului cind sunt implinite. Pina cind Sfintul Sinod le va schimba ele se respecta asa cum sunt ,,in corpore" .
Dar totusi cred ca s-a strecurat o greseala la mijloc deoarece aparent avem aceleasi pareri desi in fapt suntem ,,in contra”.
Adica cum, calendarul catamenial este interzis din cauza ca Hristos este calea, adevarul si viata?? Nu putem sa il urmam pe Hristos daca nu folosim fiecare ocazie lunara de a avea un copil? Nu il putem urma decat daca facem dragoste dupa calendarul bisericesc, strict? Netinand seama de nici un alt criteriu - boala, neputinta, programe complicate, dorintele celuilalt?

Zaharia, eu cred ca te-au invatat gresit. Pe mine m-au invatat altfel. Acum, cine are dreptate numai Dumnezeu stie, dar pe mine ma convinge mai mult si mi se pare mai mult in spiritul Evangheliei ce am invatat eu.