Subiect: disperata
View Single Post
Vechi 23.11.2009, 22:27:11
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Adica cum, calendarul catamenial este interzis din cauza ca Hristos este calea, adevarul si viata?? Nu putem sa il urmam pe Hristos daca nu folosim fiecare ocazie lunara de a avea un copil? Nu il putem urma decat daca facem dragoste dupa calendarul bisericesc, strict? Netinand seama de nici un alt criteriu - boala, neputinta, programe complicate, dorintele celuilalt?

Zaharia, eu cred ca te-au invatat gresit. Pe mine m-au invatat altfel. Acum, cine are dreptate numai Dumnezeu stie, dar pe mine ma convinge mai mult si mi se pare mai mult in spiritul Evangheliei ce am invatat eu.
Discutia deviaza tipic, ca si in alte dati, si pt. mine este destul cit am ,,discutat" deoarece noi nu suntem invatacei . Stim fiecare lucruri destule, serioase si poate ca si suficiente . In cazul nostru ,prelungirea discutiei nu duce decit la contradictii jenante sau la polemica sterila. Ma surprinde cum de poti intelege strict in modul acesta postarile mele . La fel ai speculat si subiectele : iubirea aproapelui, iertarea lui, pomenirea lui in rugaciuni, icoana ortodoxa, sfintii fara frontiere etc,etc,etc.
Ma explic : pe Hristos il urmezi atunci cind il marturisesti pe El ,altminteri urmezi pe cine marturisesti. Este treaba fiecaruia ce marturiseste si pe cine urmeaza. Dar ,producerea sexului se face ori de cite ori sotii cad de acord (cind au chef, fara vreo constringere) fara a tine cont de ,,pericolul" aparitiei unei sarcini si fara sa foloseasca nici o metoda de a impiedica aparitia unei vieti. Se respecta insa perioadele de necuratie a femei (chiar daca libidoul este crescut: stop, lehuzie,etc.)si bine inteles evenimentele din calerndarul bisericesc (care este busola crestinului). Este posibil ca eu sa fi fost invatat gresit la scoala despre canoane, despre sexul la ortodoxi , despre iubirea aproapelui ,s.a.m.d. dar sunt greselile predate de maestrii profesori si duhovnicesti care concorda cu trairea si invatatura duhovnicilor numiti ,,mari" contemporani traitori in Romania.
Un exemplu similar cu contraceptivele acestea (este vorba de importanta si sensul duhovnicesc al acestora)a fost, de exemplu, despre Psaltire . S-au napustit surorile si fratii care mai de care sa-si dea cu presupusul (tu printre ei)despre :
- este o carte a VT si poate fi citita de oricine si oricum !
- da de ce sa citim nuimai cite o catisma ? putem citi cite vrem
- nu este nevoie de binecuvintarea duhovnicului pt. citire ! s.a.m.d.
Insa putini sunt cei care au luat act de cele doua povesti(altminteri s-ar fi inchis threadul la acest nivel) ale unor surori care au spus cum s-au ,,jucat" ele (din nestiinta una si cealalta depasind indicatia duhovnicului)cu Psaltirea si ce au avut de patimit pt. ca au citit (s-au rugat !) dupa ideile lor liberale si nu duhovnicesti (ca sa obtina un si mai mare cistig duhovnicesc intr-un timp si mai scurt !!!). Cu duhurile si ispitele se lupta duhovniceste si nu rational pt. ca altminteri iesi scarmanat rau din asemenea incercari : iti pierzi copii, parintii, familia, sanatatea ,locul de munca, profesia, etc.etc. De revazut ,sau mai bine de retinut parerea sf. Vasile cel mare despre bolile noastre,(trupesti si sufletesti)despre cauzele lor. Cu sexul si tot ce tine de el ... asemanator.
Dar , recomandarea mea este sa faci cum crezi de cuviinta ; pastreaza-ti parerile ,aprecierile si judecatile tale si nu zabovi pe parerea mea .Eu pot trai f. bine si daca tu esti de alta parere si cunosc care imi este drumul de urmat. Dar bine inteles ca la intrebarile viitoare ale fratilor si surorilor voi alatura la raspunsurile si sfaturile tale (voastre)si oferta mea, ,,cautatorului' raminindu-i sa aleaga intre mai multe dupa propria-i intelepciune si maturitate.
Asta este parerea mea, am vorbit destul , ce este mai mult de atit sunt convins ca este de la ispititor. Cine vrea sa se convinga, nu are de cit .
Pace si bucurie tie sora !

Last edited by zaharia_2009; 23.11.2009 at 22:38:35.
Reply With Quote