Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 24.11.2009, 01:15:14
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Mie mi se pare ca citatul asta s-ar putea aplica mai bine voua. Eu cred ca cei pe stil vechi sunt cei care s-au inselat din cauza unor lucruri ce nu sunt dogme (calendarul), si s-au indepartat de Trupul Bisericii lui Hristos, s-au rupt de comuniunea cu celelalte Biserici, si nici macar intre ei nu mai au comuniune.

Vezi ca si Sf. Iosif Isihastul (Pestereanul) s-a dezis de miscarea zelotista care nega harul in Bisericile pe Stil Nou.
In felul acesta putem duce discutia la nesfirsit! Ti-am mai aratat, si nu odata, ca nu calendarul va pune sub anatema, ci modificarea Sfintei Traditii.

Iosif Isihastul, dupa cum, de asemenea, ti-am mai spus, s-a despartit si de floriniti in momentul cind au declarat biserica pe calendar nou inca cu Har si s-a alaturat mateitilor - pentru care biserica ecumenista a pierdut Harul mintuitor exact in ceasul cind a schimbat calendarul, adica a marturisit pe fata erezia. Si tot el s-a intors inapoi la floriniti (si nu la biserica ecumenista!) in urma unei viziuni.

Trupul lui Cristos? Tie nu ti-e clar un lucru: in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos, nu exista erezie. De aceea Parintii Bisericii, fara nici un fel de exceptie, ne cer sa ne separam de cei ce gresesc, dupa ce le-am aratat acelora si de doua ori greseala. Tu insisti, influentat de tot felul de guru moderni sa crezi pe dos si sa-ti inchipui ca poti fi ortodox marturisind (aparent!) ceva mai multa ortodoxie decit ecumenistii si impartasindu-te cu ecumenistii. Faci ce vrei, dar iti repet: o asemenea abordare nu este ortodoxa! Si asa cum ti-am mai zis, in fapt pacatuiesti mai rau decit ecumenistii pentru ca tu negi si existenta Biserici lui Cristos cind spui, de exemplu: “cei pe stil vechi sunt cei care s-au inselat”. Reciteste tot ce s-a spus pe acest thread si recunoaste cit de subtire iti este argumentatia. La canoane si invatatura Sfintilor Parinti raspunzi cu citate ale unor guru si “sfinti” moderni ai bisericii ecumeniste care le contrazic flagrant. Deciziilor unor consilii pan-ortodoxe si locale semnate de episcopi ilustri le contrapui “lectia de astronomie” cu care pr. Cleopa justifica lucratura masonica a patriarhilor Metaxakis si Cristea sau nu stiu ce viziuni ale altor parinti care s-au cuminicat sau se cuminica cu ecumenistii impotriva Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe. Inghesuit intr-un colt te intorci si cu spatele ca sa nu mai vezi nimic, intarindu-te cu speranta neortodoxa si desarta ca prea multe ar fi minunile in biserica cazuta in erezie.

Sfintul Duh a pus canoanele in Biserica ca sa stim unde sint marginile credintei adevarate. Nimeni nu are dreptul sa le schimbe, indiferent cita cucernicie ar arata sau ce nazariri in duh ar marturisi. In ceea ce-i priveste pe eretici, canoanele sint clare: dupa doua incercari de a-i face pe cei cazuti in erezie sa-si recunoasca greseala, avem obligatia, intotdeauna, fara exceptii sa ne separam de cei care au incetat sa marturiseasca adevarul. Iar Sfintii Parinti au tratat intotdeauna bisericile cazute in erezie ca fiind lipsite de Har Mintuitor.