Subiect: disperata
View Single Post
Vechi 24.11.2009, 13:09:06
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Avand in vedere cele de mai sus expuse amanuntit de oameni care s-au pregatit pt. a face cunoscut pe Dzeu asa cum ni s-a revelat El in biserica ortodoxa putem trage urmatoare concluize, este ingusta calea care duce la mantuire...
"Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)"
Din pct.meu de vedere asumarea credintei si dorinta de a ne mantui nu are legatura cu ...de putem - de nu putem (ne vom ruga sa ne ducem crucea!), sau..de e greu sau de e usor..se intelege ca nu e usor nici comod, nici la indemana ...dar s-a stabilit prin Revelatie din Sf.Scriptura, prind Traditia Apostolica..linia ortodoxiei de la Mantuitorul prin Apostoli si ucenicii lor pana in zilele noastre si prin trairea, prin experienta sfintilor parinti ca doar Hristos este "Calea , Adevarul si Viata" si doar prin acestea stim sigur ca ne putem mantui daca intelegem ca "am ales" sa vietuim curat ortodox, ca aceasta este linia vietii noastre,daca ne dorim mai presus de orice mantuirea prin ortodoxie, care este calea cea mai sigura, singura cale stiuta ca fiind sigura spre mantuire, intrucat de-a lungul celor 2000 de ani, de la Mantuitorul pana in prezent nu a schimbat nimic...atunci alegand de buna voie acest drum trebuie sa suportam consecintele...adica sa ne fie si greu, sa ni se para chiar si imposibil si tot trebuie sa ne luptam pt.a dobandi mantuirea in credinta care de buna voie am aleso.Si cum putem face acest lucru decat respectand dogma si sfintele canoane ale bisericii ortodoxe asa cum au fost ele invatate si experimentate si trasate de sfintii parinti.
In alta ordine de idei Cum spunea Iov? "Daca am primit cele bune de la Dzeu oare nu le vom primi si pe cele mai putin bune?"
Sunt cateva pers.aici pe forum care vorbesc din experienta lor si dintr-o experienta curat duhovniceasca.S-a dovedit ca atunci cand nu s-au respectat reugulile, canoanele, sfaturile si binecuvantarile duovnicilor s-au intors lucr.impotriva celor care nu s-au luptat lupta cea buna dupa toate regulile stabilite.
Unii oameni au vorbit despre cititul psaltirei, exista niste reguli pt.citirea ei, altfel nespovedit, fara post , fara binecuvantarea duhovnicului nu poti sa-l indepartezi pe vrajmas..ci doar sa-i dai putere sa lupte impotriva ta si sa-ti distruga viata la modul cel mai concret "Sa prigoneasca vrajmasul sufletul meu si sa-l prinda, sa calce la pamant viata mea si slava mea in tarana sa o aseze."
Parintele Arsenia Boca a sfatuit sa nu se citeasca si psalmii care contin blesteme pt.ca acestea se vor intoarce impotriva lor.Sunt lucr. experimentate si dovedite ca fiind adevarate.La fel si cu toate celelalte reguli fixate de sfintele canoane pt. ca din scriptura stim "ca nimic necurat nu va intra in imparatia lui Dzeu" si ca nu doar "cel ce zice Doamne - Doamne" se va mantui...trebuie sa avem lucrare adevarata si sa ne asumam si consecintele credintei pe care ne-am aleso chiar de ne-ar lovi orice greutate...
Referitor la metoda calendarului catamenial dihovnicii imbunatatiti acest lucru sustin;ca nu doresti nu poti creste copii devii abstinent, altfel prin metode contraceptive fie ele de orice fel nu te poti uni cu Hristos prin Sf.Taina a Euharistiei, prin Sf.Impartasanie......deci te tii oarecum la distanta de cele sfinte...dar fiecare poate alege ce doreste.In Eclesiast se spune:
"3. Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.
14. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si "judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau

" Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.
11. Și așa erați unii dintre voi. Dar v-ați spălat, dar v-ați sfințit, dar v-ați îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos și în Duhul Dumnezeului nostru.
12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.
13. Bucatele sunt pentru pântece și pântecele pentru bucate și Dumnezeu va nimici și pe unul și pe celelalte. Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.
14. Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia și pe noi prin puterea Sa.
15. Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
16. Sau nu știți că cel ce se alipește de desfrânate este un singur trup cu ea? "Căci vor fi - zice Scriptura - cei doi un singur trup".
17. Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El.

18. Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său.
19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?
20. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru "
Ajuta-ne Doamne pe toti sa intelegem cum putem ajunge fiecare sa ne mantuim!
Reply With Quote