Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nu stiu cum se roaga iudeii. Am vazut doar ca se leagana fata-spate cand se roaga. Eu nu as face asa dar nu ii judec. O fi traditia lor. De crestini si oamenii lui Dumnezeu am scris ca mai strigau la Domnul uneori, cand durerea sau nevoia lor era prea mare. Cred ca stii cum e sa ai un foc in inima, sa nu ti-l inteleaga nimeni, toti sa te prigoneasca, iar tu sa strangi in tine. Cand ajungi inaintea lui Dumnezeu pur si simplu nu mai poti si iti vine sa strigi.
Cum am spus, sunt si multi care exagereaza strigand. Dar nu cred ca vor ajunge in iad pentru volumul rugaciunii. :)
"Intr-un cuget" inseamna uniti, actionand si gandind ca unul.
|
Nu vorbim de laganat, eu am adresat o intrebare simpla legata de "strigare" pentru ca despre asta era vorba, si ar trebui sa se regaseasca atat in traditia iudaica cat si crestina, ori acest gen de rugaciune nu a existat pana in sec. XIX cand a fost inventata de cineva...sau poate chiar mai tarziu!!!!....eu am sa caut acum inregistrari sa vad daca exista asa ceva intre evrei. Nu se poate sa se gaseasca in Biblie interpretari eronate, fara sa se tina cont de Traditia Iudaica si Crestina...voi inventati traditii,dar culmea respingeti Sfanta Traditie catalogand-o drept modificata si schimbata fata de Crestinismul Adevarat!!!! Nu am inteles niciodata cu ce autoritate poate afirma asa ceva un cult aparut dintr-o eroare, si care inventeaza pe loc traditii....fara nicio baza
Aceste expresii de genul " a strigat cu glas mare" inseamna cu totul si cu totul altceva....dar nu se poate intelege de aici ca se incurajeaza nebunia sau crizele, asa ceva este de neconceput pentru restul confesiunilor!!!Ai vazut in islamism asa ceva de exemplu...sau ma rog in vreo alta religie, fie ea si pagana?
Nu am spus ca se ajunge in iad pentru aceste racnete, spun doar ca e ceva socant care nu poate sa aiba de-a face cu Biserica Adevarata si cu Dumnezeu...si mai ales faptul ca e penibil sa cauti interpretati eronate in Biblie, gasind ca argument stilul de rugaciune al iudeilor care se stie ca sunt foarte
traditionalisti....si nici nu se pune problema sa practice asa ceva...