View Single Post
Vechi 24.02.2007, 21:11:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Zic eu ca pe linga educatie mai intervin si oamenii bisericii. Am vazut calugari, maicute la care copiii le sareau direct in brate (vedeau copilul din ei) si preoti la care copilul nu indraznea sa ridice ochii. Nu toti cei ai bisericii chiar sint ai bisericii. Nu vreau deloc sa critic fetele bisericesti dar cind ai timp pentru o afacere, si timp pentru propia familie inca iti trebuie destul, timp pentru sport, pentru politica, pentru multe altele ramine destul de putin timp pentru a fi preot. Sint prea putini preoti? Nu cred. La biserica parintilor mei sint 5. Daca unul slujeste ceilalti ar trebuii sa fie pe teren. Poate sint..... dar nu se vede. Cei 5 preoti au 5 preotese care inca trebuie sa fie mai mult decit sotie, mama fiind preoteasa. Poate unele sint.... cu siguranta nu-s toate. Exista diaconi, cintareti, crestini mai induhovniciti care trebuie sa se implice mai mult in societate. Poate unii o fac....dar nu toti. Si mai sintem noi toti care traim doar pentru noi si familia noastra eventual. Poate nu toti....dar f. multi.
Schimbarea inseamna miscare nu teorie. Fapta nu vorba. Aici sintem corigenti. Poate nu toti....eu sigur!
Ai punctat foarte bine. Preotul pe linga multe calitati pe care trebuie sa le aiba, cea de pedagog si psiholog ar trebui sa primeze. Individualismul nostru este un alt element perturbator de dezvoltare a unei relatii sanatoase tineri - biserica si invers. Biserica ar trebui sa se implice mai mult in programe ce vizeaza tinerii cum ar fi organizarea unor cabinete de consiliere in scoli , internate, facultati , armata etc. Impreuna cu ministerul turismului si tineretului , organizarea de tabere, mini vacante, excursii , pelerinaje la minastiri din tara, la un pret subventionat , modic. Sint multe de spus si facut, dar de la vorbe la fapte este o cale tare lunga din pacate. Unii se luptau sa scoata icoanele din scoli, ca de, acum e democratie ! Pe Ceausescu il stergeau de praf zilnic, iar acum cind avem ocazia de a repara multe greseli, ne lamentam si creem haos in toate domenile care are repercursiuni mai mult sau mai putin in mentalitatea tinerei generatii.
Reply With Quote