Subiect: preot divortat
View Single Post
Vechi 24.11.2009, 16:24:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Zaharia - ce usor e sa vorbesti!

Sa nu uiti un lucru niciodata: preotul este doua fiinte intr-una: om si preot.
Eu nu stiu ce si cum se discuta acolo in fata episcopului si cat are femeia de spus.
Am banuiala ca este vorba numai, asa cum spui tu, de cele legate de preotie: legi, canoane, reguli, teorii.
Dar ce facem cu omul? Pe ala cum il formam si verificam?
Cate cazuri nu sunt in care omul se schimba dupa casatorie, mai ales la greu, fie el barbat sau femeie.
Totul este bine si frumos cand esti indragostit si cand nu ai probleme, ca esti tanar si te ajuta parintii si-ti dau.
Si cand ajungi la casa ta si dai de greutati, boli, necazuri, iti mai vine sa-ti iei si campii.
Casatoria, indiferent ca este a unui preot,sau a unui mirean, este o loterie.
Nu exista legi si canoane ci numai una: stau si te suport si cand nu se mai poate am plecat.
Unde scrie ca un om trebuie sa indure la nesfarsit si altul (sot sau sotie) sa-l batjocoreasca la infinit?
Nu stiu cata influenta mai are episcopul dupa casatorie in viata personala a preotului si daca il poate indruma si schimba, sau pe preoteasa.
Cred ca nu-l mai intereseaza decat binele obstii si sa nu se vada viata de familie a preotului in afara.
Cum spune Mirela, sa-si rezolve problema de familie. Cum, nu-l priveste pe episcop. Nu-i prea in regula.
N-as dori nimanui sa ajunga la asa o boala grea cum are Mirela si sa fii parasit de cel pe care in fond tu l-ai facut preot. Fara casatorie, deci fara femeie, preotul nu poate fi hirotonit. Era poate mai bine sa fie invers.
I se de in acest caz o povara cam mare preotesei.
"Hai sa ne luam, ca eu trebuie sa ma hirotonesc, trebuie sa fiu insurat!". Cum sa fie insuratl asta, nu conteaza.

Exact vorbele tale i le-as spune eu preotului: "Du-ti crucea pana la capat preote. Te-ai insurat, tine-ti familia si biserica cum se cuvine."
Preoteasa nu este sclava preotului.
Reply With Quote