View Single Post
Vechi 24.11.2009, 19:17:29
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu ar trebui sa aiba vreo relevanta continentul, ci faptul ca suntem diferiti. Sunt oameni nascuti crescuti penticostali [sau alta religie], traind prin Botosani sau Bucovina, unde sunt zone majoritar penticostale. Cand acesti oameni intra pentru prima data intr-o biserica ortodoxa ce spun? "Mai, de ce or canta oamenii astia in loc sa-i spuna lui Dumnezeu ce au de spus?" Si, uite asa, judecam dupa ceea ce suntem noi, nu dupa ce spune Dumnezeu.

Rugaciunile acestea au baza scripturistica, dupa cum am mai aratat. Ca ei aleg sa se roage toti odata sau pe rand, asta nu inseamna ca nu pot striga la Dumnezeu. Nici eu nu as striga in prezenta altora, dar nu pentru ca am o problema cu asta, ci pentru ca nu vreau sa-mi auda altii rugaciunea. Ea trebuie sa fie intre mine si Dumnezeu.
Putin conteaza ce ar crede cei nascuti in Botosani sau Bucovina, in familii penticostale...poate corect ar fi sa se intrebe ce cauta ei acolo, intr-o tara majoritar ortodoxa, fara sa stie de ce se roaga ortodocsii asa si ei ca nimeni altii, nu crezi? Poate ca ar trebui sa se intrebe de cand ne rugam noi asa, si de cand oare se roaga ei la modul ala... datorita cui si care e continuitatea lor cu Biserica Adevarata? Nu exista nascuti asa sau asa, face parte din educatie si din cultura sa citesti un minim de istorie a religiilor, sa vezi care este Istoria reala si Traditia Crestinismului.

Ma crezi ca am ramas stupefiata cand o penticostala m-a intrebat : Da ce-i ala Iudeism, despre ce vorbesti...noi parca ne tragem de Catolici???" ori daca atat stiu unii despre confesiunea lor, adica " cei nascuti" in ea..se explica atunci de ce si-ar putea pune intrebari fara raspuns si e chiar ridicol!!!!!!!!

Exista sectanti care nu cunosc dogmele celorlalte confesiuni, care cred doar pentru ca s-au nascut asa si merg la casa de adunare unde canta la chitara, si fac prozelitism pentru ca le impune pastorul, desi lumea e increstinata si cunoaste mai multe lucruri despre Crestinism decat ei, dar ei nu isi cunosc nici macat istoria cultului lor?

Uite ca eu am citit si despre hinduism, si despre islamism si despre toate confesiunile...si pentru ca am aceata baza imediat cum observ ceva ciudat, stiu de ce e ciudat si cat de indepartat de Dreapta Credinta este acel cult???

Eu nu ma intreb, oare de ce fac aia asa???...eu stiu deja si de ce procedeaza intr-un fel sau altul si pe ce considerente, nu e o diferenta?

Cred ca in momentul in care esti o fire religioasa e inadmisibil sa nu cunosti Istoria Crestinismului.....

Cam asta e opinia mea....