Sophia, nu o sa se prea inghesuie lumea sa iti raspunda, vrei detalii ale vietii intime care in general nu se discuta in public.
Citat:
1. Cat timp alocati bisericii, rugaciunii? In detrimentul odihnei, a vietii de familie?
|
Merg la biserica duminica dimineata intotdeauna, de sarbatori, dar nu totdeauna si numai daca sunt in RO, cateodata merg vinerea seara la Sf Maslu, din nou, daca sunt in RO. Cat despre rugaciune particulara, din pacate nu mult, sau cel putin nu suficient, cred.
Citat:
2. Cum considerati sotia, sora, mama, fiica etc. Este curata, sau o pacatoasa prin definitie? In biserica va distantati de acestea, stati separati?
|
Huh?? Cred ca este chiar erezie sa crezi ca omul, inclusiv femeia, este prin definitie, adica a fost facut, pacatos.
Citat:
3. Cum faceti cu viata de cuplu? Impuneti postul trupesc? O/il refuzati sub pretextul credintei? Va accepta si este fericit(a)?
|
Nu sunt casatorita, nu pot sa spun exact. Dar stiu ca postul trupesc, dupa cum spune Sf Apostol Pavel trebuie facut cu buna intelegere intre cei doi, si numai pe o perioada scurta pentru intarirea rugaciunii. Deci daca celalalt nu vrea nici in ruptul capului, asta e. Cred eu.
Citat:
4. Cum faceti cu postul alimentar? Il impuneti in familie?
|
Nu cred ca postul in general se poate impune. Dar mama intotdeauna gateste de post cand e post. Impunere sau nu, asta e. :D Si da, tin posturile si aici chiar daca nu sunt acasa.
Citat:
5. Ce faceti la serviciu, sau intr-o vizita cand postiti? Refuzati?
|
Depinde de situatie. Daca sunt prieteni buni nu am sa am nici un fel de retinere sa le spun ca nu pot sa mananc anumite lucruri, dar de fapt daca sunt prieteni buni ei vor sti dinainte. Daca sunt invitata la o masa si mi se pune in fata friptura, si toata lumea mananca, si sunt intr-un cerc care nu prea le are cu biserica, ce sa fac, nu am sa las farfuria neatinsa, mi se pare chiar nepoliticos. Si nici nu imi place sa fac parada cu postul mancand aproape ostentativ broccoli si paine. Dar daca pot sa evit, incerc, sau macar sa evit carnea.
Citat:
6. Ce faceti daca traiti in alte culturi? Ii considerati pe cei din jur eretici, dusmani din cauza religiei/confesiunii? Va impuneti credinta, postul, sarbatorile?
|
Eu nu pun asa problema. Oamenii sunt oameni, nu vad cum ar putea sa imi displaca cineva doar fiindca aflu ca e musulman, sau ateu sau agnostic. Nu stiu cum ai putea sa iti impui credinta si sarbatorile asupra unor oameni care nu le vor.
Citat:
7. Ce faceti ca femei mai ales cu treburile casei? Spuneti sotului si copiilor: imi pare rau azi nu spal, nu calc, nu cos, pentru ca e sarbatoare si (eventual) merg la biserica?
|
Da, cu siguranta.