Nu stiu ce au spus majoritatea creationistilor.Insa din citatul adus,ai citit tu insuti ca s-a spus ca este urma unui "homo sapiens".Poate tot un evolutionist a spus-o de vreme ce a utiliat aceasta denumire de "homo sapiens".Pentru creationisti nu exista decat omul de la inceput si pana in zilele noastre.
Ai spus:"Nu e nevoie sa fie gasite in acelasi loc, ajunge sa fie gasite in straturi de aceeasi virsta."Poate s-au gasit,esti la curent cu toate acestea?Evident ca tu le negi,pentru ca cel mai usor este ca atunci cand nu stii sa explici un anumit lucru,sa il negi,nu-i asa?
Vorbesti despre "logica creationista".E parerea ta.Nu iti pot spune decat ca aceasta este mai "logica" decat "logica evolutionista":)).Cel putin din perspectiva mea si a multor altora.
Ai spus:"putea foarte simplu sa ii spuna lui Noe sa-si salveze familia proprie iar de animale se putea ocupa el insusi, nu cred ca era o problema. Sau, si mai simplu, sa dea din doua degete si, dintr-o data, sa dispara de pe fata Pamintului toate fiintele rele.".
Eu iti spun ca Dumnezeu putea sa il ia pe Noe la fel cum l-a luat pe Enoh si sa distruga totul.Dumnezeu insa nu este asa cum crezi tu.El nu vrea raul pacatosului.De ce nu a facut asta?Vei afla daca vei citi in biblie.Putea intr-adevar face ce spui tu,dar Dumnezeu lucreaza prin oameni si pentru oameni.In vremea cat s-a construit arca,ceilalti care nu ascultau de Dumnezeu au avut timp sa se intoarca la Dumnezeu.Dumnezeu mereu le ofera sanse oamenilor sa se intoarca la El.Construirea corabiei a fost inca un timp in care ceilalti puteau fi salvati.Dar dupa ce a fost inchisa usa corabiei,nimic nu s-a mai putut schimba.Toti si-au dat seama prea tarziu ca Noe de fapt avea dreptate cand vorbea despre Dumnezeu.Dumnezeu Insusi s-a ocupat de animale.Biblia spune ca Dumnezeu a adus animalele la corabie.
Daca vei analiza bine cele spuse in scripturi vei vedea ca Dumnezeu a actionat foarte intelept,la fel cum face mereu din vesnicie in vesnicie.
In ceea ce priveste varsta universului,sunt pareri impartite.Nu putem sa stim noi prea multe despre univers,constatarile noastre sunt subiective.Oricum in ceea ce priveste varsta pamantului sunt multe indicii ca el este cu mult mai tanar decat il cred unii.Datarile noastre nu sunt sigure suta la suta.Sunt mai multi factori care le influenteaza.
N-ai cum tu prin "calcule" sa constati ca universul are 13 miliarde de ani.Este imposibil.Inca oamenii de stiinta nu s-au pus de acord asupra faptului ca universul este "marginit" sau "nemarginit" cu atat mai putin la varsta sa.
Last edited by Totpeetor; 24.11.2009 at 20:17:41.
|