View Single Post
Vechi 24.11.2009, 20:53:23
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Apai, draga Andrusca, sunt destui ortodocsi care nu stiu de unde se trag; ce pretentie sa ai la alte confesiuni? Ei stiu ca L-au intalnit pe Dumnezeu intr-un moment al vietii lor. Restul urmeaza sa afle pe parcurs, daca vor. Dar nu multa stiinta sau cunoasterea istoriei te duce in rai, ci pocainta sufletului tau. Raiul nu e pentru oameni cititi, ci pentru credinciosi.

Isaia 35:8
Acolo va fi cale curată și cale sfântă se va chema și nu va trece pe acolo nimeni necurat și nici nu va fi acolo cale întinată. Chiar și cei fără de minte vor merge pe dânsa și nu se vor rătăci.

In ce priveste faptul ca "stii" de ce fac asa, eu cred ca ar trebui sa ai o rezerva. Sa nu fii subiectiva. Trebuie sa fii atenta ca fiecare gest, actiune, gand ale tale sa te conduca spre Dumnezeu, nu musai spre apararea unor forme.
Da, si totusi romanii au o istorie in Ortodoxie concomitenta cu Edictul de la Milano, dat de Sf. Imparat Constantin cel Mare, primele descoperiri ale Crestinismului pe teritoriul tarii noastre datand din sec. II-III d.Hr....iar aceste descoperiri sunt cinstite si acum la fel ca si atunci.

Noi avem in calendarul Ortodox pe Mucenicii si Sfintii din acele prime secole crestine. Noi suntem aceiasi crestini din acele secole, Biserica Ortodoxa nu s-a impartit, nu s-a scindat si nu si-a schimbat dogmele hotarate la Sinoadele Ecumenice, atunci cand Biserica era UNA SI NU MAI MULTE, si cand alte secte nu existau. Noi respectam pe Sfintii Parinti care au contribuit la pastrarea si Unitatea Credintei, pana in momentul in care o anumita parte a Bisericii a hotarat sa introduca o modificare in Simbolul Credintei, asupra caruia se hotarase sa nu se mai revina, si daca s-ar fi atentat la asa ceva...probabil intr-un alt Sinod in care sa fie convocata Intreaga Biserica Ortodoxa...si nu separat, ca nu are nimeni autoritate sa modifice ceva in Biserica dupa " revelatiile" obscure si care nu se stie de unde provin...

Nu ar fi totusi de asteptat ca oricine locuieste pe teritoriul Romaniei sa cunoasca istoria Ortodoxiei, si sa nu i se mai spuna ca a fost corupta???
Fiecare omustean se trezeste sa faca faca acolo o modificare si spune despre Biserica Mama " E corupta, nu mai e ce era!!" dar cine hotaraste asta, cate un posedat care cum are un vis...hop alt CULT, si care nici macar nu poate sti care era Biserica Adevarata, pentru ca o lasa in urma pe considerentul ca el e singurul care stie Adevarul, ti se pare normal?

Daca un cult este acelasi ori nu, se vede numai citind Istoria Crestinismului...si nu dupa ce spune Pastorul sau Preotul.

Pe langa credinta, trebuie sa vezi si daca atunci cand te lansezi in polemici, ai vreo baza sau interpretarea Bibliei vine de la un nene sau o tanti care avea probleme cu capul!!!

Daca ar indrazni sa imi spuna vreun nene sectar ca Stefan cel Mare era corupt, ca nu stia in ce credea, ca Duhovnicul sau era un impostor, ca Manastirile ctitorite de el sunt diferite de cele in care ne inchinam noi acum, si ca toti Domnitorii Tarii noastre nu cunoasteau Adevarul...cred ca i-as trage si una peste ochi si l-as intreba, dar tu unde erau frate pe vremurile alea cand mureau martiri pentru Crestinism pe teritoriul Romaniei, ?????

Deci te rog sa intelegi ca interpretarea asta a Bibliei e doar o joaca de oameni nebuni pentru unii, in timp ce Ortodoxia este aceiasi si respecta tot ce s-a hotarat inca din primele Sinoade Crestine de catre Sfintii Parinti si pe Sfintii Parinti...de care nu am uitat nicio clipa de cand suntem crestini ( deci calculeaza si tu cate secole au trecut macar de la primul Sinod Ecumenic!!!!). Dupa toate astea crezi ca eu as putea vedea vreun sens sa tot aud aberatii sectare, de la niste oameni care se sterg cu picioarele de noroi de intreaga Istorie a Crestinismului, doar pentru ca au chef sa devina prooroci mincinosi?????