Citat:
În prealabil postat de sophia
M-am mai lovit zilele astea si de un citat pus de Geo, in care se spune ca acei copii conceputi in post vor avea probleme, sau platesc pentru pacatele parintilor.
|
Eh, daca ai sta sa te gandesti cati copii sunt de fapt conceputi in post, nu ai mai lua in seama lucrul asta. Stiai de exemplu ca se spune ca cei care se nasc de Craciun pe 25 decembrie sunt oameni pe care Dumnezeu ii ajuta mai mult? Si ce poate sa fie mai frumos decat sa iti sarbatoresti ziua de nastere impreuna cu Mantuitorul? Dar daca esti nascut pe 25 decembrie atunci ai fost conceput de Bunavestire, care intotdeauna cade in Postul Mare. La fel mai toti cei nascuti in decembrie, parte sau toti cei nascuti in ianuarie, cei nascuti in prima jumatate a lui aprilie, etc, etc, etc. Cred ca si eu e posibil sa fi fost conceputa in post, depinde cat de lung a fost postul Sf Apostoli in 1982. Dar nici nu ma intereseaza, fiindca nu conteaza. Dumnezeu mi-a dat nenumarate motive ca sa am sa fiu multumitoare, si nici nu am luat-o pe cai gresite precum par Arsenie Boca spune despre copiii conceputi in post.
Sophia, imi pare tare rau pentru tumultul prin care treci. Cred ca mai mult de flagelezi singura si iti inchipui ca toata lumea e mai buna decat tine. Sa stii ca nu e adevarat. Incearca sa iei faptul ca nu poti sa tii post asa cum ti-ar place tie, tot ca un fel de post, un sacrificiu al tau pentru pace si liniste in familie. Daca reusesti sa eviti cearta si neintelegerea e un lucru grozav, fiindca, cel putin in viata mea, cearta iti da un sentiment ca ti-ai stricat postul de 10 ori mai mare decat o bucatica de carne luata la o ocazie la ziua unei colege. Si mai ales, incearca sa nu te mai certi pe tine insati atata.