View Single Post
Vechi 25.11.2009, 12:32:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
O pledoarie foarte frumoasa, dar foarte subiectiva. Esti buna de avocat. :). Nici nu stiu de unde sa incep sa-ti raspund. Fiecare fraza contine pareri personale.
A da??? Tu ai citit de fapt ce am scris eu, sau nu iti convine istoria Ortodoxismului in Romania???? Spune drept..credeai ca ortodocsii ar vedea o logica in negarea a ceea ce sunt pentru niste tantalai care canta la mandolina??? Este clar ca noi suntem Biserica cea Adevarata, nu avem black-outuri atunci cand vine vorba de inceputurile Crestinismului, asta nu iti da de gandit? Voi il mai tineti minte pe Intaiul Mucenic Stefan, il mai respectati pe Sf. Constantin cel Mare care a dat Edictul de la Milano in anul 313, mai tineti minte ce s-a discutat la cele 7 Sinoade Ecumenice??? Spune-mi si mie ce mai stiti voi si ce vi se mai preda despre Istoria Crestinismului inca de la inceputurile ei.....ca daca asta nu stiti si respectati...e claaaar cine sunteti si ce vreti!

Poti sa imi spui te rog cand au fost increstinata intreaga Europa??? Stii cati ani sarbatoreste Rusia de cand e Ortodoxa???

Aaaa, da pareri personale, nu??? Ei bine..pareri personale si de neluat in considerare sunt cele ale sectarilor, niste nebuni din America, o tara in care totul este posibil....ti se pare ceva de respectat in aparitia acestor secte? Ne jucam cu Dumnezeu si Biblia pe maidan??

La ce sa ascult dom'le prostii care vin de la niste fondatori precum Miller care s-a trezit el sa prezica a 2 a venire a Mantuitorului prin 1834...ala era normal???.. sau cum se poate spun ca secta adventistilor se bazeaza pe o revelatie de la Dumnezeu, hai sa fim seriosi....

Penticostalii au ca fondator un pastor asupra caruia s-a coborat Duhul Sfant???? Whaaaaaaat...da cine era ala frate, cum a ajuns el la concluzia ca este cel mai tare in credinta si ca il are pe Duhul Sfant, ti se pare ca era normal la cap, se credea Sfant din timpul vietii????...il loc sa fi stat acolo in casa lui si sa dea dovada de smerenie si rugaciune...s-a trezit naucul ca e Sfant...auzi gogomanie!! Dar cati Sfinti nu avem si am avut noi Ortodocsii care erau smeriti cat cuprinde si isi spuneau putregai...unde Doamne iarta-ma s-ar fi trezit toti sa isi ia adepti dupa ei si sa faca ei o casuta de adunare unde le tuna???

Mormonii care umbla prin Romania, aaaa...aia or fi iarasi foarte demni de luat in considerare, nu? Pai aia au tradus Biblia si inventeaza documente, le autentifica singuri...si nu sa zici ca sunt putini prosti mormoni...ohooo sunt berechet !

Deci toate sectele astea sunt " revelate" de Dumnezeu unor cretini, oare as putea vreodata crede asa ceva??? NUUUUU
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Usurel, mai ai putin si ajungi la Jihad. Domnul Hristos nu aproba asemenea atitudini, cred ca stii asta. El isi iubea si dusmanii, si-i iubeste si pe sectarii astia pe care tu ii dispretuiesti. Daca ai o asemenea atitudine avantajul bisericii istorice nu prea iti foloseste. Istoria nu inlocuieste pocainta.

E de laudat ravna ta pentru a-ti apara biserica, insa , de data asta, nu ti-a atacat-o nimeni.

Oricum, mi-am spus parerea despre rugaciuni. Cam atat am vrut sa spun. Noapte buna si fii binecuvantata !
Daca s-ar limita Jihadul la una peste ochi celor care abereaza, ar fi chiar ceva pozitiv, ar avea sanse sa se trezeasca

Hai nu ma lua cu iubirea aproapelui ca nu despre asta e vorba, daca primeau una peste ochi liliecele alea penticostale care ma intrebau pe mine in tocul usii daca stiu importanta Bibliei, isi reveneau probabil...si poate puneau mana sa se cultive putin, afland cand a fost tiparita prima data Biblia in limba romana....dar asa, le-am facut un deserviciu

A-mi apara Biserica???? ...eu cred ca ti-am expus Istorie, fapte, continuitate, autenticitate...deci poate ravna de a arata ridiculitatea unor secte tampite aparute din senin, toate bazandu-se pe " revelatii"....apoi frate, da scuza-ma daca toti fondatorii au avut "revelatii" si se credeau alesii lui Dumnezeu....mai e nevoie sa mai adaug ceva in afara de faptul ca erau nebuni de legat dar au fost lasati liberi???

Iar eu vorbeam de sectele tampite, care fac rugaciuni de tot felul si au pretentia ca sunt "revelate" de Dumnezeu, aparute pe teritoriul Romaniei prin sec. XX...si care nici macar nu aduceau vorba de credinta decat dupa ce intindeau sticla de ulei si punga de faina oamenilor care nu prea aveau de nici unele, deci niste cretini care voiau sa aduca oameni in casa de adunare si atat.

As avea o intrebare, de ce tot aduceti vorba de credinta...vai credinta e de ajuns pentru mantuire!!...nu cumva fondatorii aia cretini tocmai asta nu aveau, credinta de s-au separat????? Daca asta e de ajuns pentru mantuire, nu e clar ca separarea de Biserica si reformarea ei sunt de la Satana????

Edit. Nu te mai deranja sa raspunzi la acest mesaj al meu, pentru ca pe mine nici macar nu ma intereseaza nimic din ceea ce presupune sectarismul, sincer ( s-a nimerit sa raspund pentru ca stati pe un forum Ortodox, iar eu oricum nu manifest niciun pic de interes fata de sectari), dar cand ii vad la usa pentru a-mi reinterpreta istoria Crestinismului dupa 20 de secole bazandu-se pe "revelatiile" unor oameni nebuni ...e foarte deranjant si degradant pentru niste oameni care se presupune ca sunt crestini...cam asta e ideea.

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 25.11.2009 at 12:45:06.