Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 25.11.2009, 14:29:48
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Cat despre Sfanta Lumina, parerea mea personala este ca prin aceasta Sfanta Minune Dumnezeu a aratat si arata unde se afla Dreapta Credinta.
La fel este si parerea mea. Minunea arata ca Patriarhia Ierusalimului inca are Har mantuitor, si la fel si Bisericile in comuniune cu ea.

Citat:
Si acum, lasand la o parte canoanele sa'ti zic si parerea mea personala, ce simt. Venind din lumea catolica, traind in minciuna atatia ani, personal, imi doresc doar sa fiu in Dreapta Credinta, in Sfanta Ortodoxie asa cum a fost data de Sfintii Parinti si asa cum au avuto stramosii nostri.

Ori constiinta imi zice ca nu as putea sa merg pe nou pentru ca stiu ca BOR a adoptat noul calendar, face ecumenism si incalca multe alte canoane.
Te inteleg, ai insa grija ca exista si ispite de-a dreapta. Nu vreau sa neg problemele BOR si ale altor Biserici oficiale. Am insa si niste suspiciuni legate de Bisericile pe vechi, in primul rand lipsa comuniunii intre ele. Nu vreau sa spun ca nu ar avea Har, Doamne fereste, dar cred ca ceva nu e 100% cum trebuie nici acolo.

Au fost multi Sfinti care au condamnat calendarul nou, stiu. Intrebarea mea era daca vreunul din acesti sfinti (dovediti) ar fi negat cumva existenta Harului in Bisericile care au schimbat calendarul.

Citat:
Doar atat. Iertare frate!
Dumnezeu sa te ierte, si iarta-ma si tu.

Bogdan.