Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Deci imi raspunzi la provocare!!! 
|
Nu, voiam doar sa discut cu tine; fara legatura cu provocarea ta.
Citat:
Daca as gandi asa...mi-ar fi de ajuns atunci sa afirm asa cum fac cei care nu vad sensul religiei ..si atunci asta ar fi filosofia mea " Dumnezeu e in sufletul meu, ce nevoie am de intermediari si de Biserica???"...corect?
|
Nu, ar fi de ajuns sa fii mai ingaduitoare. Unora pur si simplu nu le-a fost dat pana acum sa vada lumina. Dumnezeu are vremea Lui pentru toate. Cat timp exista viata in om exista sansa de a se mantui.
Citat:
Daca toti fondatorii sectelor ar fi crezut numai in Dumnezeu si atat...nu ar mai fi infiintat altele pe motiv ca au primit variate " revelatii" si nu ar fi afirmat despre Crestinism ca ar fi corupt si alte asemenea...corect?
|
Trebuie sa recunosti ca Luther, de exemplu, a avut toate motivele sa spuna ca religia lui era corupta. Stii si tu: indulgente, arderi pe rug, etc. Nu a vrut sa faca alta, ci doar sa o reformeze. A fost excomunicat, in jurul lui s-au strans adepti care au vazut ca are dreptate si asa s-a format alt cult. Dar catolicii inca mai sustin [ca si BO] ca sunt singura biserica adevarata, istorica, etc.
Un cult nu poate fi perfect; nici al meu macar. Cultele sunt formate din oameni iar oamenii sunt vulnerabili la greseli. Insa Dumnezeu este milos si ne va judeca dupa cat ne-a fost dat sa cunoastem.