Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 25.11.2009, 20:33:10
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul

Raspunsul la intrebare este irelevant pentru ca in perioada 1924 - 1935 avem de-a face cu o miscare de rezistenta la care participau parohii si manastiri care refuzau schimbarea calendarului si comemorarea episcopilor eretici, dupa cum cer canoanele Bisericii Ortodoxe. De-abia in ’35 miscarea a devenit Biserica, cind 3 mitropoliti s-au pocait si s-au pus in capul miscarii. La acea vreme Biserica in Grecia avea mai bine de 800 de parohii si manastiri.

Marturisirea de credinta din 1935 este categorica: Biserica oficiala s-a rupt de trunchiul Bisericii Ortodoxe intrind in schisma si si-a pierdut Harul. Nu cred ca poti sa legi minunea de la Atena din 1925 de pozitia calendaristilor fata de validitatea Tainelor in biserica de stil nou (de parca nu s-ar fi intimplat daca ar fi negat prezenta Harului intr-o biserica cazuta in erezie). Dumnezeu a aratat in mod hotarit doar ca reactia calendaristilor a fost cea corecta pastrind Traditia neschimbata si intrerupind comuniunea cu ereticii. Cind exact Dumnezeu isi retrage Harul Mintuitor dintr-o biserica in care se marturiseste erezie pe fata, nimeni nu stie si nici nu ne priveste. Obligatia noastra, insa, este aceea de a urma canoanele, invatatura Sfintilor Parinti care este cit se poate de clara: Har Mintuitor exista acolo unde numai ortodoxia este marturisita, iar Biserica nu poate fi decit Una. Concluziile privitoare la existenta Harului, daca nu din 1924, atunci cu siguranta din 1935 in biserica de stil nou le poti trage si singur. Si daca, totusi, Dumnezeu in marea Sa mila a mai tinut Harul viu in biserica cazuta in erezie pentru o vreme, atunci zic Doamne iti multumesc si Slava Tie!
Sa inteleg ca intre anii 1924 - 1935 nu a existat Biserica pe acest pamint ( in pofida promisiunii lui Dumnezeu )...si Biserica oficiala s-a rupt de biserica ortodoxa( calendarista ) care nu exista inca...
Care era erezia Bisericii oficiale in anul 1924 ?

Avem aici la Scotland Yard 2 carti:una aparuta cu aprobarea Sfintei Manastiri Vatopedu despre Cuviosul Iosif Sihastrul si alta despre staretul Efrem Katunakiotul,traducere de ieroschimonah Stefan Nutescu,Schitul Lacu-Sfintul munte Athos

Pot sa scriu pe forum credinta acestor cuviosi ( sfinti ) despre care este Biserica lui Dumnezeu...

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...orectitudinii/
.....

15 iunie 1976: „În viitor «aripa dreaptă» a ortodoxiei se va diviza probabil în mai multe mici «jurisdicții», cele mai multe anatematizându-se și luptându-se unele cu altele. [...] Trebuie să menținem contactul viu cu clericii ruși mai bătrâni, chiar dacă unii dintre ei ne par poate puțin prea «liberali», altfel ne vom pierde în jungla «zelotismului» ce crește în jurul nostru!”
8 iulie, 1980: „Noi înșine am simțit de la o vreme că Pr. … și alții care îi împărtășesc atitudinea se îndreaptă direct către o schismă, care acum pare inevitabilă dacă nu își schimbă direcția. Nimeni nu are nevoie de o astfel de schismă: sunt așa de multe grupuri de ortodocși «corecți» în Grecia de azi (nici unul în comuniune cu ceilalți), încât un nou grup nu va face decât să dovedească puterea diavolului de a diviza pe creștinii ortodocși“.
27 octombrie 1980: „Privesc cu durere și întristare întreaga situație…, dar nu am puterea de a face nimic. [...] Inevitabila schismă pe care ei o pregătesc acum (dacă nu se schimbă cât mai curând) va fi ultimul pas într-un proces pe care numai ei îl pot schimba”.
17 septembrie 1981: „Judecând după ultima izbucnire, schisma este aproape și mi-e teamă că «majoritatea tăcută» a preoților și a mirenilor noștri vor ofta doar ușurați când vor fi plecat cei ce bagă zâzanie,lăsând în urma lor o recoltă negativă de rea-voință și continuându-și, pe un ton și mai înalt, ponegrirea și ura din noua lor «jurisdicție».
Dumnezeu să ne păzească de toate acestea! Te rog să-mi ierți franchețea, dar simt că este deja foarte târziu, și oricine poate face ceva e mai bine să o facă acum. Știu că Dumnezeu va continua să păzească Biserica Sa și cred că va face să prospere adevărata misiune ortodoxă care tocmai începe în Biserica noastră [...] Dar tragedia sufletelor prinse într-o schismă produsă de încăpățânare va fi incalculabilă“.
8 decembrie 1981: „Cât de tragic este faptul că unii îi scot pe cei din turma lor (chiar dacă mică) din comuniunea cu singurii oameni care ar putea încă să-i învețe ce este ortodoxia și să-i ajute să se trezească din fanteziile lor despre o ortodoxie supercorectă ce nu există niciunde în lume”.

....

“Cunoaștem mulți convertiți ce se agață de «corectitudine» ca de un biberon și cred că și-ar mântui sufletele mai bine dacă ar fi puțin mai «incorecți», dar mai smeriți”(Cuv. Seraphim Rose).