Citat:
În prealabil postat de Danut7
24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea.
26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni.
|
Dupa cum reiese, chiar din versetele postate de tine, la prima Sfanta Impartasanie a fost prezent chiar Mantuitorul (in carne si sange). Painea si vinul din care au mancat si baut ucenicii, in prezenta Domnului Iisus Hristos, simbolizau trupul si sangele Mantuitorului.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului.
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
Despre Taina spovedaniei:
|
Ai cam desfiintat spovedania, cu versetele postate. Suntem indemnati la o cercetare personala ("sa se cerceteze omul pe sine"), inaintea impartasirii, nu la o "spovedanie" (suna ca o inventie ruseasca).