View Single Post
Vechi 25.02.2007, 14:34:41
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

"Cand ti se strica masina, te duci la mecanic, nu? Preotul pentru mine e "mecanicul" sufletului si doctorul sufletului totodata."

uite aici alegoriile nu sunt tocmai bune. Preotul nu e mecanicul sufletului. Mecanicul va stii exact componentele masinii tale si va stii ce e de facut, la preot e putin probabil.

"Eu am trecut de faza in care invat sa gandesc. Acum la maturitate ma folosesc de tot ceea ce consider intelept, pentru a nu-mi pierde timpul si a obtine maxim de randament. Doar mandria il face pe om sa creada ca el le poate pe toate singur."

Tind sa vad latura mai absurda a existentei(impropriu spus totusi, cam toata realitatea noastra este plina de contradictii, ipocrizie si iluzii umane). Deci nu ma strofoc prea tare cu maximul de randament, sau pierderea timpului. In fond nu exista a-ti folosi timpul in mod util, orice actiune este doar pierdere de timp. Ca unii ii dau si scop...nah...daca pot dormi linistiti noaptea cu scopul lor, atunci sa aiba scop frate.

"Cine stie ca pentru ceea ce crede, gandeste sau face, exista si consecinte, sta si se gandeste de doua ori si accepta si pareri avizate. Cand cineva iti vorbeste din propria experienta, e bine sa stai si sa judeci : oare omul acesta nu cumva are dreptate si ma avertizeaza si pe mine? "

Ok...daca eu gresesc nu am absolut nimic impotriva. Sa ard in iad... asta e. Alternativa nu imi pare cu mult mai tentanta, si as avea si companie mai placuta decat in rai(fara suparare).

"Faptul ca tu nu accepti un punct de vedere, din lipsa de cunostinte, si ca iti astupi urechile la argumente, e decizia ta si nimeni altul decat tu insusi, va suporta consecintele."

Nu stiu cum is altii, dar eu am ascultat argumentele, am fost un crestin foarte credincios, si totusi nu a fost destul. Poate nu sunt destul de inteligent cat sa vad lumina, si adevarul ortodoxiei, sau poate dimpotriva ar trebui sa fiu mai "sarac cu duhul"
Reply With Quote