Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 26.11.2009, 03:48:54
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Daca chiar tu ai scris acestea....cum putea Biserica ( oficiala ) sa intre in schisma ( despartire ) in anul 1924,fata de o biserica,care conform spuselor tale a devenit Biserica in 1935 ?

La Scotland Yard nu lucram cu astfel de perspicacitati....caci nu am mai fi prins nici un ecumenist si calendarist cu logica aceasta.
"De-abia in ’35 miscarea a devenit Biserica, cind 3 mitropoliti s-au pocait si s-au pus in capul miscarii. La acea vreme Biserica in Grecia avea mai bine de 800 de parohii si manastiri." - A devenit Biserica in 1935 si la acea vreme Biserica avea - Cred ca nu-i foarte dificil nici pentru portarul de la Sotland Yard sa-si dea seama ca-i vorba de exprimare nefericita. Dar cum n-ai unde gasi in alta parte nod in papura, trebuie sa te pui oarecum si tu in evidenta...

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Prin ce minune, schimbarea Sfintei Traditii (?) prin introducerea calendarului iulian revizuit este erezie ? Incearca sa faci o comparatie cu ereziile impotriva carora a luptat Biserica...
Domnule, citeste ce s-a postat mai inainte. E o chestie de politete elementara, dar, ma rog...

Decizia Sinodului BOR din 1903:
"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre."

Deci, oricum ai lua-o: daca schimbi calendarul dupa papistasi incalci hotaririle Consiliului I cu privire la pascalie (ceea ce s-a si intimplat in Romania in 1926 si 1929), daca reformezi calendarul si pastrezi pascalia, incalci Sfinta Traditie pentru ca dai peste cap sinaxarul, reduci si chiar anulezi posturi si sarbatori speciale, cum ar fi in anii in care Bunavestire cade in Saptamina Mare (niciodata dupa calendarul nou). Canonul I al celui de-al 7-lea Consiliu Ecumenic zice asa:

"Toți cei ce afară de predaniile Bisericii și de învățăturile Sfinților și întrutot Cinstiților Părinților noștri, au născocit ceva, sau vor născoci după hotărârea noastră aceasta, fie ANATEMA de 3 ori”!

Acest canon se citeste de fiecare data in biserica in Duminica Ortodoxiei. La voi, insa, nu se mai spune nimic, ci se fac vecernii si intilniri pan-ortodoxe pentru ca nu-i in interesesul nimanui sa vi se strice somnul si linistea.

Citat:
Dupa care canoane spui aceasta ?
Dupa cele ale Consiliului I Ecumenic si pe care le repeti si tu atunci cind spui crezul: Una, Sfinta, Apostoleasca si Soborniceasca Biserica.

Citat:
Acesti cuviosi si sfinti au fost stareti la Sfintul munte Athos,provenind chiar din gruparea stilista extremista mateita...din care au plecat prin pocainta si au revenit cu bucurie in Biserica.
Pe asta de unde ai scos-o? Daca te referi la Iosif Isihastul si Iosif Katunakiotul, cred ca le-am mai discutat pe toate partile. Daca nu ai rabdare sa citesti, roaga pe cineva sa-ti faca un rezumat...

Citat:
Asa cum pacatele credinciosilor nu afecteaza sfintenia Trupului lui Hristos,nici erezia unora din "membrii" ei nu o afecteaza.Atit timp cit Biserica lupta impotriva lor ( a ereziilor ) si marturiseste adevarul in intreaga lume mie imi este suficient ( aceasta daca cumva esti sceptic )....
Aici nu-i vorba de rataciri razlete, ci de erezie a bisericii si marturisita pe fata. Daca, totusi, o sa ai bunavoita sa citesti mai mult pe threadul asta, o sa descoperi ca am dovedit clar (cu documente) ca Biserica Ortodoxa Antiohiana si Biserica Ortodoxa a Alexandriei recunosc tainele monofizitilor. De asemenea, conform marturiilor a doi arhiepiscopi, Biserica Ortodoxa Rusa si cea a Constantinopolului recunosc tainele romano-catolicilor. Asta ca sa nu ma duc mai departe si sa-ti pun in fata cam toate potlogariile care le-au semnat bisericile ecumeniste (atentie: nu persoane particulare sau episcopi senili!) ca membre in Consiliul Mondial al Bisericii.

Citat:
Sint zeci de milioane de ortodocsi ( dupa studiile noastre ) care nu s-au cuminecat si nici nu se vor cumineca cu un episcop eretic.Ti-am mai spus,daca as sti ca un preot sau ierarh este ecumenist ( sau chiar numai ar crede in teoria evolutiei )...eu unul nu m-as impartasi cu el,desi m-as ruga pentru el.
Ortodoxia unei Biserici nu o da sherlock_holmes si nici alti vasnici luptatori cu morile de vint, ci episcopul. Daca episcopul tau este eretic sau se impartaseste cu alti episcopi care sint eretici, atunci si tu, ca vrei sau nu, te impartasesti cu ereticii (si prin asta incalci canoanele apostolice). Asa functioneaza ortodoxia. De aceea Sfintii Parinti ne cer intotdeauna, categoric, fara exceptii sa ne separam de eretici. Daca tu stii mai bine decit ei, atunci asa sa faci si Dumnezeu sa te aiba in paza!

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 26.11.2009 at 04:09:15.