Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Ortodoxia unei Biserici nu o da sherlock_holmes si nici alti vasnici luptatori cu morile de vint, ci episcopul. Daca episcopul tau este eretic sau se impartaseste cu alti episcopi care sint eretici, atunci si tu, ca vrei sau nu, te impartasesti cu ereticii (si prin asta incalci canoanele apostolice). Asa functioneaza ortodoxia. De aceea Sfintii Parinti ne cer intotdeauna, categoric, fara exceptii sa ne separam de eretici. Daca tu stii mai bine decit ei, atunci asa sa faci si Dumnezeu sa te aiba in paza!
|
Fratele meu calendarist,intre anii 1924 si 1935,miscarea voastra stilista nu a avut nici un episcop,deci conform canoanelor,nu ati fost biserica.Intre aceiasi ani,dupa cum spuneti voi,cei aprox 200 de milioane de ortodocsi din Biserica oficiala au devenit eretici pentru ca niste episcopi suspecti au scurtat unele posturi ...inseamna ca in aceasta perioada nu a existat Biserica pe acest pamint,in contradictie cu promisiunea lui Iisus Hristos Dumnezeu ca Biserica nu va fi biruita....Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și
porțile iadului nu o vor birui. Matei ( 16,18)
Episcopul Sfintului Maxim Marturisitorul cine a fost ? Dar al anahoretilor,sfintilor pustiei,martirilor ? Dar al lui Gafencu,Oprisan,Maxim,Ianolide si toti minunatii sfinti ai temnitelor burgheze si comuniste ? Dar al parintelui Arsenie Boca,Iustin,Arsenie,Ghius,Steinhard si nenumarati altii ?
Cine este Biserica in cazul lor si cum a lucrat ortodoxia ?
Tare imi este ca voi interpretati canoanele in litera iar de roadele Duhului Sfint putin habar aveti.Precum ierarhii evrei odinioara,il aveau pe Dumnezeu in fata lor,dar nu-L gaseau in Scripturi....deci nu era in fata lor.
In toata Sfinta Scriptura,Dumnezeu foloseste cuvintul eretic o singura data,iar la voi este subiect si predicat in mai fiecare propozitie,atribut si complement de multe ori,uneori il folositi si ca semne de punctuatie,prepozitii si onomatopee...probabil ca este visul vostru permanent,inceputul si sfirsitul,mijlocul la toate...etc.Cind nu este eretic,este anatema...si viceversa.
Si totusi o sa scriu din sfintii Iosif si Efrem...